Éric Zemmour werd tijdens een bijeenkomst aangevallen. (Beeld: Twitter)

Éric Zemmour werd tijdens een bijeenkomst aangevallen. (Beeld: Twitter)

Cultuuroorlog

Éric Zemmour aangevallen tijdens campagnebijeenkomst

Damien Segers

De rechts-conservatieve schrijver en presidentskandidaat Éric Zemmour is gisteren aangevallen tijdens een campagnemeeting in Villepinte. Zemmour raakte gewond aan zijn pols toen iemand hem vastgreep vlak voor hij op het podium ging. Een arts verklaarde hem 9 dagen arbeidsongeschikt. Dat meldt Le Figaro.

Tijdens de eerste dag van zijn presidentscampagne is Éric Zemmour meteen aangevallen. Het geweld komt er nadat vlak na de aftrap verschillende partijen opriepen tot een totale boycot van Zemmour. Onder andere een vijftigtal vakbonden en enkele antifa-afdelingen riepen in Parijs op om Zemmour “monddood” te maken. Zemmour is controversieel vanwege zijn vurig betoog tegen islamisering, het Angelsaksische neoliberalisme, de Europese Unie en het links-progressieve multiculturalisme. Zo beloofde hij de immigratie terug te brengen naar nul. Ook beloofde hij dat het klaslokaal niet langer een “links-liberaal labo” zou zijn.

Eric Zemmou liep door een menigte naar het podium waarop hij zijn toespraak zou houden. Op driekwart van de weg greep echter een man hem bij de nek, wat een golf van verbazing veroorzaakte bij het veiligheidspersoneel van de presidentskandidaat. De aanvaller werd snel geneutraliseerd en kort daarna aangehouden door de politie.

Aanvaller riskeert grote straf bij klacht

Tegen de aanvaller wordt een klacht overwogen, wist de woordvoerder van de nieuwe partij ‘Reconquête’ van Eric Zemmour te zeggen. Hij prees ook de “moed” van de presidentskandidaat. Zijn eerste campagnedag was immers al beladen met spanning en onrust.

De aanvaller zou bij een klacht een zware straf riskeren. De oorzaak zijn van een arbeidsongeschiktheid van meer dan 8 dagen kan namelijk leiden tot een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van 45.000 euro, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

https://twitter.com/AlanNahum1/status/1467536106090549256

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

22 gedachten over “Éric Zemmour aangevallen tijdens campagnebijeenkomst”

  1. en dan rechts verwijten dat we terroristen zijn maar linksen zijn terroristen en anarchisten ,die trut op vrt sprak altijd over rechtse terroristen op de meeting in brusselistan,maar het zijn wel linkse die anarchisten zijn,overal ter wereld

  2. Intussen blijven PoCo-geïndoctrineerden maar lullen over vermeende “verdraagzaamheid” en over beweerde “diversiteit” die echter wel zo minimaal “divers”(sic) moet blijven door volledig te congrueren met de fratsen van de Links-Liberale woke ideologie, blinde vlekken netvlies “visie”(sic)

  3. Een ondubbelzinnige uiting van het zeer tolerante links (dat zijn leiders met 94 % van de stemmen verkiest), vrij van haat en agressie. Hopelijk overkomt die man niets ergers, maar ik vrees ervoor. Arm Frankrijk, arm (West-) Europa.

  4. Bij de mainstream media kunnen ze nog altijd niet beter dan: ‘Aanhangers extreemrechtse Franse presidentskandidaat Zemmour slaan actievoerders tegen racisme in elkaar’.
    Van de aanval op Zemmour reppen ze met geen woord.
    En trouwens, hadden die anarchisten werkelijk verwacht dat ze taart en koekjes gingen krijgen ofzo?

  5. Zoals gewoonlijk was de dader weer een verdraagzaam,tolerant en progressief links persoon.Terwijl rechts onder het vergrootglas gehouden wordt door al die gutmenschen die zich al jaren strategisch gepositioneerd hebben in het onderwijs,media en gerecht,wordt altijd de andere kant opgekeken wanneer de linkse minderheid amok maakt.

  6. Er zal wel wat heen- en weer zijn getrokken. Alles gebeurt zo vlug dat alleen een video-opname een reconstructie van de feiten mogelijk maakt.
    Uw commentaar zou kunnen terecht zijn, ware het niet dat ik het gevoel heb dat u de feiten ermee wilt minimaliseren.

  7. Inderdaad. Er wordt gesproken over antiracisme betogers op onze linkse nieuwszenders. Eigenlijk bedoelen ze: totalitaire marxisten die het liefst hier een Noord-Koreaanse dictatuur installeren. Héél democratisch daar, altijd verkozen met 99 %.

Plaats een reactie

Delen