Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Gaat de Universiteit van Oxford personeel aanwerven op basis van ‘woke scores’?

Niels Geerinck

De Universiteit van Oxford zou naar verluidt overwegen om “woke-scores” te hanteren, bij het aanwerven van nieuw academisch personeel en de toekomstige professoren. Dat meldt The Telegraph.

Het voorstel maakt deel uit van enkele beleidsmaatregelen die werden bedacht door de werkgroep ‘rassengelijkheid en diversiteit’ aan de universiteit. De groep pleit voor een verankering en activatie van inclusie en diversiteit in de werving van personeel en academici.

Uit de voorstellen blijkt dat de toekomstige sollicitanten allemaal de diversiteitscriteria, zoals de kerngroep deze voorschrijft, volledig moeten onderschrijven en belichamen als persoon. De diversiteitscommissie van de onderwijsinstelling noemt het ruwweg een “verplicht criterium” om kans te maken op een tewerkstelling aan de oudste universiteit van Engeland.

Daarnaast komen er waarschijnlijk verplichte sessies in ‘diversiteitstraining’ en het “voorkomen van micro-agressies” voor de kersverse personeelsleden. De kerngroep eist nog meer financiële middelen om “inclusief onderwijs, curriculumdiversificatie en dekolonisatieactiviteiten” te realiseren in alle richtingen en aan alle faculteiten in Oxford, zo laten ze weten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Gaat de Universiteit van Oxford personeel aanwerven op basis van ‘woke scores’?”

  1. De intelligentsia is overal aangestoken door een onbehandelbaar virus. De universiteiten zullen uitsluitend nog poco-woke trollen en drollen afscheiden.
    De elite is zo goed als hersendood.
    Als puntje bij paaltje komt vallen die zottigheden echter maar door te drijven door er “meer financiële middelen” in te pompen. En zo zijn wij weer aanbeland bij onze verfoeilijke subsidies.

  2. Heel velen keuren dit woke gedoe af (incl ikzelf). Waarom wordt er niet ingegrepen ? Mensen met aanzien in dit academisch wereldje hebben de plicht het huidige systeem te vrijwaren van de woke absurditeiten. Ze moeten van hun ivoren toren komen. Onze cultuur staat op het spel.

Plaats een reactie

Delen