Uncategorized

“Geen versoepelingen voor feestdagen en mogelijke verstrengingen door omikron”, zegt Vandenbroucke

Redactie PAL

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft elke hoop op versoepelingen voor de feestdagen gisteren de kop ingedrukt. Hij zei in De Afspraak namelijk dat “de regels als nu” zullen zijn en dat een mogelijke omikrongolf tot verstrengingen kan leiden.

Wie had gehoopt om op nieuwjaar minstens tot 12 uur op restaurant te kunnen blijven is er aan voor de moeite. Vandenbroucke liet gisteren namelijk optekenen dat er zeker geen versoepelingen aan zitten te komen op het overlegcomité van volgende week woensdag. “Je zit in een context waarin je niet kunt versoepelen.”, zei hij daarover. “Er liggen teveel mensen in de ziekenhuizen en de druk is erg groot.” Daarnaast dreigde hij ook met mogelijk strengere maatregelen indien er zich weer een stijging in het aantal besmettingen zou voordoen door de omikronvariant. “Stel dat er snel een omikrongolf komt, dan kunnen we zelf niet uitsluiten dat er strengere maatregelen zouden komen.”

Geen beperkingen thuis

Thuis is men vrij om te doen wat men wil, maar toch wil de minister dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en dus niet overdrijven in het aantal mensen die ze uitnodigen. “We gaan niet de politie binnensturen, maar rekenen op het inzicht van de mensen”. Het was Antwerps gouverneur Cathy Berx die eerder op de week nog had voorgesteld om toch een beperking op te leggen van maximaal 3 gezinnen aan de kersttafel, maar die regel wil Vandenbroucke niet invoeren.

Gelijkheid tussen kinderen

Ten slotte verzekerde Vandenbroucke dat er geen onderscheid zal gemaakt worden tussen kinderen die wel en niet gevaccineerd zijn. Hij beseft namelijk dat het overtuigen van kinderen en hun ouders om zich te laten vaccineren “een andere gesprek” inhoudt dan wanneer het om volwassenen gaat. “We zullen meer dan ooit moeten proberen de mensen te overtuigen, maar ik denk dat kinderen en hun ouders dat aankunnen”, zei hij daar nog over. Het onderwerp kwam ter sprake naar aanleiding van het advies van de Hoge Gezondheidsraad die dag. Die gaf namelijk een positief advies voor het vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over ““Geen versoepelingen voor feestdagen en mogelijke verstrengingen door omikron”, zegt Vandenbroucke”

  1. Een vraagje aan deze slimme professor: hij zegt: “ Stel dat er snel een omikrongolf komt…… “. Hij weet dat dus duidelijk zelf niet op dit moment! WAAROM heeft hij dan reeds massaal toekomstige spuiten bestelt voor een variant die men nog niet juist kent, laat staan dat men dus weet wat die spuit moet bestrijden.

  2. De socioloog VDB zal eens over een medische kwestie oordelen. De omicronvariant is weliswaar besmettelijk ( hoewel sommige auteurs daar zeer sceptisch tegenover staan), maar in Zuid-Afrika wijst alles erop dat de symptomen mild zijn en de ziekenhuisopnames zeldzaam. En hij gaat verstrengen. Dat is gewoon om Jambon voor de voeten te lopen. VDB is een vijand van Vlaanderen. Ik had hem als VVA-adept voor een lezing uitgenodigd. Meneer vond het zelfs niet de moeite om te antwoorden.

  3. Ikke azijnpisser , iedereen azijnpisser , schijnt wel het motto van vandenbroekvente te zijn . Niet verkozen , niet bekwaam , niet betrouwbaar maar toch eerste viool .
    Hoe lang slikt vlaanderen dit nog ? Soms ben ik blij dat we nog walen in dit land hebben , die hebben tenminste nog wat lef .

  4. 1) Wetenschap werk met zekerheden dus als ze er niet is…
    2) Ze is er reeds in de UK en andere landen dus we bestellen uit voorzorg.
    3) Liever géén golf en vaccins dan géén vaccins en wel een golf.
    Tank jij ook pas als je benzine op is?

Plaats een reactie

Delen