INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Binnenland politiek

Maxime Prévot (cdH): “Focus op de zorg in plaats van vrijheden beperken en economie verstikken”

Simon Segers

Maxime Prévot, de voorzitter van de Waalse christendemocraten, ijvert voor meer investeringen en structurele hervormingen in de gezondheidszorg. Dat zij hij in een interview met La Libre Belgique. “We verstikken de economie door te compenseren met premies, in plaats van de bron aan te pakken, namelijk ons gezondheidszorgsysteem”, aldus Prévot.

De cdH-voorzitter wil een einde zien aan de aanhoudende afwisseling tussen verstrengingen en versoepelingen van de coronamaatregelen. “Wat de mensen uitput, is het gebrek aan stabiliteit in de maatregelen.” Prévot vindt het ook opmerkelijk dat er met geen woord gerept werd over de zorgsector tijdens het laatste overlegcomité van 3 december. Hij hoopt dat de 6 miljard euro van het Europees Herstelfond deels kan aangewend worden om te investeren in deze sector. “Vandaag steken we een waanzinnige hoeveelheid energie in het beperken van vrijheden, we verstikken de economie door te compenseren met premies, in plaats van de bron aan te pakken, namelijk ons gezondheidszorgsysteem in staat te stellen de opeenvolgende golven te verwerken.”

Structurele hervormingen

“Ik wil u eraan herinneren dat de 6 miljard euro die Europa heeft gegeven, bestemd was voor een herstel- en weerbaarheidsplan waarvoor structurele hervormingen nodig waren”, vervolgde Prévot. “Een deel van dit bedrag had elders kunnen worden besteed dan aan de economische kant en de middelen hadden kunnen worden besteed aan een strategische sector, de niet-commerciële sector.”

De cdH-voorzitter wil geen bedrag noemen, maar hij gelooft wel dat de nodige fondsen te vinden zijn. “Zij zouden het met name mogelijk maken de gezondheidszorg te herfinancieren. De mensen ter plaatse zeggen dat dit mogelijk is als wij onszelf de middelen geven, en wij doen het tegenovergestelde. Hoe kun je verwachten dat burgers niet in opstand komen?”, besloot Prévot.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Maxime Prévot (cdH): “Focus op de zorg in plaats van vrijheden beperken en economie verstikken””

  1. De Wever zou stellen, naar analogie van wat hij beweerde over sommige Vlaams Belangers, dat Prévot oproept tot geweld. Zou hij zo consequent zijn, of zo intellectueel? Ik betwijfel het…

Plaats een reactie

Delen