Binnenland politiek

“Vaccins aangepast aan omikron reeds besteld”, zegt Vandenbroucke

Redactie PAL

In een interview op Radio 1 zegt Frank Vandenbroucke, minister van Volksgezondheid voor Vooruit, dat de regering reeds aangepaste coronavaccins heeft besteld. Hij verwacht dat die tegen april of mei klaar en geleverd zouden moeten zijn.

Dat er een versnelde toediening van de boosterprik komt werd al eerder duidelijk gemaakt. Daarnaast is het ook de bedoeling van Vandenbroucke om tegen eind januari 2022 alle volwassenen een 3e prik te hebben gegeven. “Het is mogelijk dat een deel pas in februari uitgenodigd wordt, maar het grootste deel van de volwassenen zal voor eind januari een uitnodiging ontvangen hebben.” Op de vraag of dat niet te laat is, reageert Vandenbroucke ontkennend. “Je mag die booster niet te snel geven, maar als je te maken krijgt met omikron en je weet dat de booster daar beter tegen werkt, dan heb je een argument om dat een beetje te versnellen. Na vier maanden krijgen volwassenen die derde prik daarom al.”

Aangepast vaccin

Eerder werd gezegd dat het coronavaccin niet goed zou werken tegen de omikron-variant. Ook dat ontkent Vandenbroucke. “We hebben goede aanduidingen dat het effect er is. De bescherming tegen besmetting met symptomen verhoogt na toediening weer naar 70 à 75 procent. De verwachting op basis van wat we zien in laboratoria en in de realiteit is dat het risico op ernstige ziekte er ook zeer snel door vermindert.” Toch zijn volgens de minister aangepaste vaccins in de maakt. “De vaccinfabricanten zijn daar al mee bezig en we hebben die ondertussen al besteld.”

Budget voor de zorg

Ten slotte maakte de minister ook bekend dat hij 43 miljoen euro vrijmaakt voor gespecialiseerde verpleegkundigen. Dat was namelijk nodig omdat die onder het huidige systeem niet voldoende werden vergoed voor hun specialisatie. “Onder de vorige regering werd een nieuw functiemodel ontwikkeld, waarbij zorgverleners betaald worden volgens hun taken en niet volgens hun diploma.”, legt Vandenbroucke uit. “Maar voor gespecialiseerde verpleegkundigen was er geen voordeel.” Deze gespecialiseerde verpleegkundigen werken vaak  in de eerstehulp- en intensive care-diensten, waardoor ze een sleutelrol spelen in de pandemie. Het extra budget is met andere woorden zeker welkom.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over ““Vaccins aangepast aan omikron reeds besteld”, zegt Vandenbroucke”

  1. Van efficiëntie gesproken, Vandenbroucke gaat vlug nog alle bestaande voorraden aan vaccins in de armen van de burgers spuiten en verwacht dan in april, mei 2022 de nieuwe vaccins die ook beschermen tegen omikron. Probleem dat tegen april, mei 2022 er wellicht nieuwe varianten van het virus zullen zijn waartegen deze bestelde vaccins niet meer of onvoldoende zullen helpen. Dit wordt echt een wedloop tussen de varianten van de virussen en de vaccins met als enige winnaar de big pharma bedrijven. Ik ben geen prikkussen en Vandenbroucke mag zijn vaccins in zijn eigen k**t steken. En bovenal die linkse zeloot zal van mijn kleinkinderen moeten afblijven !!

  2. Er zal geld gegeven worden om Nieuw personeel aan te werven wan de huidigen vertrekken omdat ze verplichte vaccinatie zullen krijgen ! En iets op voorhand bestellen ??? en is er wel een ZO erge ziekte!

  3. Waarom moeten vaccins aangepast worden aan een variant die de symptomen heeft van een verkoudheid en nog niet tot hospitalisaties heeft geleid? Dit is louter angstzaaierij en een promopraatje om hun niet werkende vaccins te slijten. Ondertussen moeten de oude vaccins nog als zogenaamde boosters in de naïeve schouders worden gepompt. De nieuwe liggen binnen in een paar maanden klaar in het schap. The show must go on. En de schapen volgen gedwee.

  4. Mijn gedacht, ik denk dat hij nog altijd betaald met briefjes van 5000 bef. Wel met een kunstmatig brandgeurtje. Willy mankepoot betaald ook nog zo vermoedelijk.
    Het is moeilijker ne sos langs geld laten te passeren, als nen uitgehongerde hond langs
    een portie vlees.

  5. “Reeds besteld”. In mei volgend jaar komen de Pfizer “vaccins” toe die geschikt zijn om het o micron virus te bestrijden.

    Da’s weggegooid geld.

    Tegen dan zitten we al lang met het Ω virus.

  6. Dat die niet zal helpen, alzeker de derde niet is nu al duidelijk. En inderdaad een nieuw bombardement aan paniekzaaierij / verkiezingspropaganda van de sossen zal pas gelanceerd worden in het midden van de vierde prikronde (om opening te maken voor de vijfde) . En die werkt wel hoor (zie de peilingen). 😭Tja tegen domheid bestaat er geen vaccin.

Plaats een reactie

Delen