N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Cultuuroorlog

Van Grieken na conservatieve top in Polen: “Europa moet Europa blijven”

Simon Segers

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is afgelopen weekend naar Polen afgereisd om deel te nemen aan ’the Warsaw Summit’, een bijeenkomst van nationalistische en conservatieve kopstukken overheen Europa.

Vlaams Belang versterkt hier de contacten met de Poolse PiS-regeringspartij en met de Hongaarse premier Viktor Orbán van de Fidesz-partij. “Het is uiteraard niet de eerste maal dat we contact hebben. We delen immers al eenzelfde fractie in de Raad van Europa (EC/DA), maar het is belangrijk dat we deze vruchtbare samenwerkingsverbanden uitbreiden en verdiepen. Als het immers gaat over soevereiniteit en de strijd tegen illegale migratie, delen we allemaal dezelfde belangen”, aldus Van Grieken.

De afgevaardigden van de aanwezige partijen hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend. De verklaring heeft als vertrekpunt dat “de EU opgemaakt is uit vrije en gelijke natiestaten, verbonden door talrijke gebieden van hechte samenwerking”.

Inclusief taalgebruik

“In de verklaring maken we ook ons verzet duidelijk tegen arbitraire toepassing van EU-recht, hetgeen veelal tot doel heeft om beslissingen van natiestaten tegen bijvoorbeeld massa- of illegale immigratie teniet te doen”, duidde Van Grieken. “Europese instellingen dienen echter aanvullend te zijn op de natiestaat, niet overheersend. Ook verzetten we ons tegen initiatieven zoals dat van de Europese Commissie om ‘inclusief taalgebruik’ in te voeren , wat dan vooral neerkomt op het verbannen van woorden als Kerstmis. Die zaken maken net deel uit van onze unieke Europese beschaving en moeten we koesteren.”

Guy Verhofstadt

“Anders dan links-liberalen zoals Guy Verhofstadt geloof ik dat diversiteit onder de lidstaten een rijkdom is”, besloot Van Grieken. “Europa moet Europa blijven. Verhofstadt en co willen de Europese eigenheid en de soevereiniteit van de lidstaten inruilen voor een Europese superstaat, ik wil die eigenheid beschermen. En ik sta daar niet alleen in: met deze Top zagen we opnieuw dat tal van identitaire en conservatieve partijen de handen in elkaar willen slaan. Dit net uit respect voor wat ons bindt. Uit liefde voor Europa omarmen we de verschillen die er tussen ons bestaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Van Grieken na conservatieve top in Polen: “Europa moet Europa blijven””

  1. En gelijk heeft Van Grieken, Europa moet Europa blijven ,met verschillen tussen volkeren ,ieder zijn eigen identiteit.
    Maar zeker de stop van de invasie van Moslimcultuur, die mag en moet in de moslimlanden blijven

  2. Europa moet blank blijven,katholiek en welvarend,zoals het nu de weg opgaat zijn we verkeerd bezig.een land waar een minister een IS-terroriste vrij laat rond lopen moet onmiddellijk zijn ontslag aanbieden en moet dat partijtje uit de regering stappen,een porno-premier,een IS-aanhanger,waarom kiezen burgers nog voor dergelijke partijen,wij,Vlamingen graven ons eigen graf

  3. Een fractie van EU parlementsleden keert zich tegen het ” totalitaire regime ” van de EU ( onder leiding van Christian Tehres /Roemenië ) …
    Warme oproep aan het Vlaams belang om zich aan te sluiten bij deze groep ” vrijheidsstrijders”

Plaats een reactie

Delen