Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Binnenland politiek

Vandenbroucke wil coronapas verstrengen en pleit voor 2G-beleid

Niels Geerinck

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de maatregelen rondom het Covid Safe Ticket (CST) erg verstrengen. Het CST zou zo enkel nog gelden voor wie al gevaccineerd werd. Een negatieve test afleggen zal dus niet meer volstaan.

Vandenbroucke wil hiermee het 2G-beleid op poten gaan zetten. Daarmee is het enkel voor zij die het vaccin kregen of voor mensen die genezen zijn, nog mogelijk om evenementen bij te wonen. Een negatieve test afleggen aan de ingang zal niet meer volstaan. Volgens de minister is het ook “een beetje een andere manier om de prik te verplichten” en voegt toe “in een aantal andere landen is dat trouwens ook al aan het gebeuren.”

Hijzelf zegt zich volledig te kunnen vinden in een 2G-beleid. “Door een vaccinatiecertificaat ontneem je een aantal mogelijkheden bij mensen die ernstige risico’s nemen voor zichzelf, voor de mensen rond hen en voor de gezondheidszorg. Daar heb ik het principieel helemaal niet moeilijk mee.”, aldus Vandenbroucke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

20 gedachten over “Vandenbroucke wil coronapas verstrengen en pleit voor 2G-beleid”

  1. Ernstigie risico’s????
    Zoals de bijwerkingen van het vaccin???
    Hart, lever en rugmerg problemen???
    Ik weet van meer gevaccineerden die zwaar ziek waren dan ongevaccineerden?
    Maar dit rood dictatortje wil zijn zakken graag vullen ..

  2. Als iemand een besmette kent, let me know. Ik geef u 20 euro als ge mij besmet. Ik ga me niet laten doen door Mister Hitler – Gestapo papa. Dit heeft zelfs niet meer met het socialisme te maken.

    En trouwens: dat argument van “Het gebeurt in andere landen ook, dus zou hier ook kunnen.” Dat kan je zo ver uitrekken dat het belachelijk wordt en is eigenlijk helemaal geen argument meer! In Australië arresteren ze besmette personen en hoogrisico-contacten en die moeten naar een ‘quarantaine kamp’ (echt waar, zoek op). In Afghanistan kapt men uw handen eraf als ge iets steelt. Dat is toch geen argument man, wanne domme sos.

  3. Waarom is de 4de golf een feit, omdat blijkbaar de vaccinatie je weerstand tegen het covidvirus naar beneden haalt….
    Uitleg van onze mislukte laborantjes, ja maar je wordt er minder ziek door…..
    De meeste mensen werden er al niet ziek van voor de vaccinaties….
    Sterfte van kinderen onder de 11 jaar wereldwijd, 0%
    Maar toch gaan we ze vaccineren…..
    Ik ben geen complotdenker, noch antivaxxer, 2 vaccins gehad, maar het derde mogen ze toch steken waar de zon niet schijnt;-)

  4. De ziekenhuizen liggen vol met mensen met een vaccinatiecertificaat omdat ze je leugens geloofden en in de waan verkeerden dat ze veilig waren. Hoeveel bloed heb jij aan je socialistische poten ondertussen?

  5. Toch wel want Frank Paniek is niet democratisch verkozen ; hij stond op immers op geen enkele lijst. Dat ventje is gewoon ONverkozen naar omhoog gevallen tot Minister. Wat bewijst dat onze tricolore staatskundige farce Belzeike totaal niet bekommerd is om enigerlei basisdemocratische principes !

  6. Als men nog een “booster” nodig heeft na dubbele vaccinatie, nog steeds dient getest te worden na dubbele of tripele vaccinatie, als men nog steeds een mondkapje dient te dragen na al die vaccinaties en men nog steeds hospitalisatie riskeert ondanks volledig gevaccineerd, dan is het hoogtijd om aan zichzelf zuchtend te bekennen dat men bedonderd is, bij de neus en bij het pietje gepakt door het PoCo-zwendel Systeem, dat het u zo naar het woke Sprookjesbos geleid heeft. Ja, “in de tijd dat de dieren nog spraken” en mensen zich nog probleemloos en kritiekloos, gedachteloos vaccinaties lieten opdringen, dan bloeide naïviteit, trombose en embolie in bonte kleuren….

Plaats een reactie

Delen