Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Verpleegkundigen spoedafdeling kinderziekenhuis Koningin Fabiola leggen werk neer

Ruben Notteboom

De verpleegkundigen van de spoedafdeling van het kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Laken leggen vandaag het werk neer om aandacht te eisen voor hun situatie. De zorg staat onder druk. Al voor de coronacrisis werd regelmatig geklaagd dat de zorgsector onvoldoende personeel en middelen had, maar de crisis heeft ons zorgnetwerk net onder het kookpunt geduwd.

Audrey Van Caster doet aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel haar verhaal. Ze zegt kapot te zijn, net als haar collega’s. Het werk blijft toenemen, maar het personeel blijft afslanken. Er zijn onvoldoende handen aan dek om het werk naar behoren uit te kunnen voeren. Soms zouden ze met slechts 2 of 3 verpleegkundigen in de spoedafdeling staan, wat veel te weinig is.

Verpleegkundigen van kinderziekenhuis Koningin Fabiola trekken aan alarmbel

De coronacrisis heeft het werk volledig onhoudbaar gemaakt volgens Audrey. De verpleegkundigen trekken daarom aan de alarmbel en leggen uit protest het werk neer, hoewel wel een minimumbezetting zal worden voorzien vandaag.

De directie werd met een mail op de hoogte gebracht van de situatie. Volgens Audrey is het de eerste keer dat zoiets gebeurt in het ziekenhuis, maar ze zijn de lege beloftes van loonsverhogingen en versterking beu. De verpleegkundigen hopen dat er meer geld geïnvesteerd zal worden in de zorgsector. De gezondheidszorg is fundamenteel voor het welzijn van ons land.

Verbale agressie ouders maakt situatie moeilijker

De ouders zouden volgens Audrey de situatie ook niet makkelijker maken. Er zou sprake zijn van veel verbale agressie, lak aan regels… waardoor de druk toeneemt. Verschillende verpleegkundigen hebben al een burn-out, waardoor er nog minder mensen kunnen werken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Verpleegkundigen spoedafdeling kinderziekenhuis Koningin Fabiola leggen werk neer”

  1. Inderdaad, ze hebben gelijk dat ze staken. Ze moeten echter in alle ziekenhuizen staken en vooral tegen de verplichte vaccinaties. Dan pas zullen ze in de nepregering doorhebben wat een echt te kort aan personeel met zich meebrengt.

Plaats een reactie

Delen