OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang wil recht op gezinshereniging sterk inperken

Anton Schelfaut

Het Vlaams Belang wil het recht op gezinshereniging sterk inperken. Volgens Kamerlid Dries Van Langenhove moet ook het fenomeen van de huwelijksmigratie herleid worden tot een absoluut minimum.

Van Langenhove wijst erop dat gezinshereniging het grootste immigratiekanaal naar België is. “Verblijfsgerechtigde vreemdelingen proberen vaak hun gezin te laten overkomen. Maar ook huwen nog veel allochtonen van de tweede, derde of zelfs vierde generatie via een gearrangeerd huwelijk met een partner uit het land van herkomst”, legt hij uit.

“Tussen 2015 tot 2019 vestigden zich via gezinshereniging jaarlijks meer dan 50.000 mensen in ons land”, schetst Van Langenhove. “In die laatste vijf jaar samen is er dus een stad groter dan Gent op die manier binnengekomen. Meer dan een kwart miljoen mensen, op die manier alleen.”

Concreet stelt het Vlaams Belang voor om het recht op gezinshereniging voor subsidiair beschermden – mensen die aanspraak kunnen maken op internationale rechtsbescherming hoewel ze geen vluchteling zijn – op te schorten. “En het recht op gezinshereniging mag voor erkende vluchtelingen slechts gelden vanaf het moment dat zij minstens drie jaar wettig in ons land verblijven”, besluit Van Langenhove.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vlaams Belang wil recht op gezinshereniging sterk inperken”

  1. een gezin, een stam, een volk, ontstaat in een land, voer daarom de plicht tot gezinshereniging in, als ze iemand hebben achtergelaten in het land van herkomst.moeten ze daar terug naartoe. En dat geldt zeker voor zogenaamde ‘vluchtelingen’, als die hun moeders of vrouwen zomaar achterlaten wil dat zeggen dat het veiliger is in het land van herkomst.

  2. Prima idee, gezinshereniging ja, maar dan wel in het thuisland. Het is de enige manier om de omvolking hier te stoppen en ervoor te zorgen dat diegene die blijven zich integreren.

Plaats een reactie

Delen