Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Binnenland politiek

Vlaams Belang wil subsidies voor Hannah Arendt Instituut stopzetten

Anton Schelfaut

De Vlaamse regering keurde afgelopen vrijdag een projectsubsidie van 805.000 euro goed voor het Hannah Arendt Instituut. “Het is echt een regelrechte schande”, oordeelt Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang).

Het Hannah Arendt Instituut is een onderzoekscentrum naar diversiteit, stedelijkheid en burgerschap. Het werd in 2019 opgericht door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) met Mechelen – de thuisstad van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) – als partner. “Maar al van bij aanvang toonde het slechts een ideologische vooringenomenheid, door uitsluitend sprekers aan het woord te laten die behoren tot het links-liberale of extreemlinkse spectrum”, hekelt Van Rooy.

Volgens Van Rooy valt het niet te verantwoorden dat het “diversiteitsclubje” een opstartsubsidie van 235.000 euro ontving. In totaal kreeg het instituut al bijna een half miljoen euro aan subsidies, waar nu nog eens 805.000 euro bovenop komt. “Somers wil deze instelling gebruiken om zijn ‘Mechelse diversiteitsmodel’ te exporteren naar de rest van Vlaanderen, en dit overgoten met een academisch sausje”, aldus Van Rooy.

Lucratief verdienmodel

Hoewel ook de N-VA zich bij monde van Nadia Sminate kritisch toonde over het instituut, keurde de Vlaamse regering vrijdag een bijkomende projectsubsidie van 805.000 euro goed, bedoeld voor de “aanpak van online en offline polarisatie, desinformatie en haatspraak”. “We weten allemaal wat daarmee bedoeld wordt, namelijk de gesubsidieerde bestrijding van mensen die kritisch zijn voor massa-immigratie, diversiteit of islamisering”, besluit het Vlaams Belang. “Of hoe linkse diversiteitspropaganda ook met de N-VA in de regering een lucratief verdienmodel blijft.”

https://redactie.palnws.be/2021/12/hannah-arendt-instituut-krijgt-vlaamse-projectsubsidie-van-805-000-euro/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Vlaams Belang wil subsidies voor Hannah Arendt Instituut stopzetten”

  1. Is er plotseling geld teveel ? of moeten er een paar onbekwame en onbetrouwbare volksverraders weer een vet gesubsidieerd jobke krijgen , terwijl de eigen mensen nog letterlijk in het slijk en de kou ploeteren aan de vesder bij gebrek aan budgetten en daadkracht ?

  2. Wanneer gaan we stoppen met subsidies uit te delen. aan nutteloze organisaties. Van die 805.000 € is een klein deeltje van mijn belastingen en ik ben het er niet mee eens dat mijn bidrage aan de Vlaamse gemeenschap aan linkse vereningen verkwist worden, verenigeningen die geen enkel nut hebben. Maar ja zulke vereingingen dien enkel om te zeggen hoe slecht die Vlaaming wel is maar toch de Vlaaming zijn geld verkwist. Het is vooral oppassen geblazen als de stad Mechelen van de uitest linkse liberaal Somers en het kalf Calvo er bij betrokken zijn.

  3. Schaf het stemrecht af van alla allochtone nieuwe Belgen die hier geen 20 jaar hebben gewoond en/of die weigeren zich te integreren en de zaak is vanzelf opgelost. Wereldverbeteraars in diversiteit en multicul experten als Somers en Co zullen rap afhaken want hun inspanningen zullen toch tot niets dienen in het stemhokje.

  4. bart SSomers is een extreem link(s)e moslim (incognito weliswaar) , die via zijn functie de islam een overmacht wil geven om onze democratie te fnuiken en dat met ons geld, zie de exuberante subsidies aan el kiwi. Zoals zijn koran in soera 2/24 zegt dat alle ongelovigen moeten gedood worden en als brandstof gebruiken we mensen en stenen, remember 9/11 New York zal elke tegenstander gedood worden zoals Jurgen Coninx. Deze dictator duld ook geen tegenspraak, als je een pamflet laat zien dat de islamisering moet stoppen word je veroordeeld tot 6 maanden celstraf wegens racisme wetende dat de islam geen ras is maar een idiote ideologie. Zo, nu weet je ook dat justitie in ons landje eveneens corrupt is, ttz, extreem links.

  5. Waarom subsidies uit belastinggeld door ALLE Vlamingen betaald om bevooroordeeld Links-Liberaal gedachtengoed te promoten en te verspreiden door een instituut dat de naam kreeg van een zelotisch
    ijverende, zionistische activiste die “vooruitgang een historische illusie” waande en naar verluidt beïnvloed werd door fanatici als Nietzsche en Heidegger ?

  6. imam-somers graaft zijn eigen graf met zijn tanden,.Die subsidies die naar de steden gaan kunnen gebruikt worden om het crapuul onder de moslims,en er zijn er geen anderen,beter op te sluiten.Met dat geld kunnen er kooien aangekocht worden om ze erin op te sluiten en een andere kooi om mobiele schijthuizen in te plaatsen,douche kranen eenmaal per dag open draaien zodat het schurft weggefilterd kan worden.In hun thuisland hebben ze nog minder luxe.

  7. Bij mijn weten was Harends zeer goed bevriend met Martin Heidegger, die lid was van de NSDAP, de Nazi-organisatie van Hitler en supporterde hij het Nazisme vanaf de jaren dertig tot de val van Berlijn in 1945. Somers bevindt zich dus in goed gezelschap. Nogmaals ; die kluns moet uit de zakken van de belastingbetaler blijven. Het is welletjes geweest. Het is aan zijn coalitiepartners om hem dat eens goed duidelijk te maken !

  8. Gelukkig dat zijn partijtje, dat nog nauwelijks op een kier “open” is volgens recente peilingen, definitief “gesloten” zal worden door ons onbarmhartige electoraal vonnis van 2024, exit islamofiel Kalief Somers uit Meccalen-aan-de-Dijle.

Plaats een reactie

Delen