Manuel Valls (Belga)

Manuel Valls (Belga)

Uncategorized

Voormalig Frans premier Valls: “Links moet durven zeggen dat migratie gestopt moet worden”

Pieter Van Berkel

Volgens Manuel Valls, premier onder president François Hollande (PS), moet links in Frankrijk durven zeggen “dat immigratie vandaag gestopt moet worden”.

De socialistische ex-premier vindt, net als de rechtse presidentskandidaat Eric Zemmour, dat het migratievraagstuk van het grootste belang is. Volgens hem vormt het thema een blinde vlek voor de linkerzijde.

“Republikeins links moet kunnen praten over immigratie. Om bijvoorbeeld te zeggen dat vandaag de immigratie moet worden gestopt”, zei Valls op Europe 1. Volgens de voormalige premier is het hoog tijd om “op de stopknop te drukken” en “een pauze in te lassen”.

“Hebben wij nieuwe immigranten nodig?”, vraagt Valls. Hij vindt dat Frankrijk op dit moment andere prioriteiten heeft, zoals het integreren van de migranten die al in Frankrijk wonen.

Valls: “Gezinshereniging moet opgeschort worden”

Hij is een voorstander van het behouden op het recht op asiel, maar vindt dat er strenger gecontroleerd moet worden. “Niet begrijpen dat een groot deel van de Fransen zich zorgen maakt over immigratie en dat het succes van Eric Zemmour in het bijzonder te danken is aan dit gevoel dat er niets aan gedaan wordt, zou absurd zijn”, aldus Valls.

Illegalen moeten volgens Valls gedeporteerd worden. Ook moet de gezinshereniging opgeschort worden. “Met name huwelijken, aangezien dit de belangrijkste bron van immigratie en het ontstaan van getto’s is”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Voormalig Frans premier Valls: “Links moet durven zeggen dat migratie gestopt moet worden””

  1. Wijze woorden, vorige zaterdagavond in Antwerpen : Twee illegalen gaan mekaar te lijf met een mes .
    Wat zegt <Sammy hierover ? en de traditionele Socialistische pers ??? NIETS
    Op het vliegtuig en naar land van herkomst zonder pardon. .Maar dat zal blijkbaar een illusie van mij zijn .

  2. Als zelfs de sossen het daar zeggen. Bij ons worden deze standpunten nog altijd afgewimpeld/verzwegen als extreemrechts, fascistisch, nazistisch, xeno- en islamofoob … en ratel maar verder af.

  3. De media en de politiek hebben lang genoeg alles onder de mat geveegd. Draai de vraag eens om. Hoeveel criminele feiten, aanslagen, tekorten in huisvestiging en sociale zekerheid, problemen in het onderwijs zouden er geweest zijn moest er geen ongebreidelde migratie geweest zijn en enkel migratie op maat van onze behoeftes? Ik maak me geen illusies, noch in Frankrijk en al zeker niet hier. Enkel voor de verkiezingen wordt de realiteit even aangekaart, daarna is het terug naar af.

Plaats een reactie

Delen