Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Cultuuroorlog

Zemmour na incident met linkse activisten tijdens bijeenkomst: “Schuld van de media”

Simon Segers

De kersverse, conservatieve presidentskandidaat Éric Zemmour voelt zich helemaal niet verantwoordelijk voor de geweldincidenten tijdens zijn bijeenkomst in Parijs. Linkse activisten kregen hier klappen te verduren nadat ze T-shirts met de boodschap ‘nee tegen racisme’ onthulden.

Op de eerste campagnebijeenkomst van Zemmour afgelopen zondag in Parijs waren een tiental activisten van de “antiracistische” beweging SOS Racisme aanwezig. Zij droegen T-shirts met de boodschap ‘nee, tegen racisme’. Zij kregen vervolgens klappen van de andere aanwezigen en er werd ook met een stoel gegooid naar hen.

“Ik veroordeel alle vormen van geweld, dat is evident, maar we moeten goed begrijpen wat hier gebeurd is”, reageerde Zemmour bij BFMTV. “Er zijn mensen die komen met het doel om te provoceren. Ze weten zeer goed dat ze de aanwezigen gaan op stang jagen. Daarom doen ze het. Zo kan de media zeggen “hier zijn de slechte , de anderen zijn gewelddadig”. Zij hadden daar niks te zoeken.”

‘Nee aan het islamo-gauchisme’

Zemmour voelt zich in het geheel niet verantwoordelijk voor het incident. “Ik denk dat de media de verantwoordelijkheid heeft om op te houden het gewillige doorgeefluik te zijn van deze provocateurs.” Hij argumenteerde ook dat een bijeenkomst van de linkse politicus Jean-Luc Mélenchon, die op hetzelfde moment plaatsvond, vreedzaam is verlopen. “Omdat de mensen die mij steunen de bijeenkomst van Jean-Luc Mélenchon niet gaan verstoren. Stel je voor dat ze zouden binnenvallen met T-shirt met de boodschap ‘nee aan het islamo-gauchisme’. Hoe denk je dat ze zouden ontvangen zijn?”, aldus Zemmour.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Zemmour na incident met linkse activisten tijdens bijeenkomst: “Schuld van de media””

  1. Terecht, de PoCo-haatspraak die ook bij ons gazettenpraat schrijvelaars en sommige hoernalisten der audio-visuele media afscheiden, is stuitend. Alleen al betreffende het supporteren voor het decennia lang aanslepend “Cordon Discriminatoir”, incarnatie van wat UNIA als één der negentien discriminatie gronden vermeldt ; “discriminatie op basis van politieke overtuiging” !

Plaats een reactie

Delen