Uncategorized

Dean (4) dood teruggevonden

Wannes Neukermans

Dean Verberckmoes (4), die ontvoerd werd door de 34-jarige Dave De Kock, is dood aangetroffen in het Nederlandse Zeeland. Dat bevestigt de politie. Eerder vandaag werd De Kock zelf al opgepakt. De man zat eerder al in de gevangenis omdat hij de dood van een peuter op zijn geweten had. Hoe dit is kunnen gebeuren zal in de komende dagen duidelijk worden.

De 34-jarige Dave De Kock is maandag rond 14.15 uur opgepakt na een melding over een verdachte situatie in het Nederlandse Meerkerk, meldt de Politie Tilburg. “Hij was daar alleen. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem, de auto is daar aangetroffen en veilig gesteld. De vierjarige jongen is echter niet nog gevonden. Het verhoor met de verdachte heeft tot op heden nog niet geleid tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er wordt daarom een Amber Alert (opsporingsbericht) verstuurd. Het rechercheteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant in Nederland werkt nauw samen met de Belgische speurders die het onderzoek zijn gestart.” Na enkele uren verhoor bleek De Kock toch bereid de locatie van Dean vrij te geven.

Dave De Kock is maandagavond ter plekke gegaan naar Zeeland, samen met de politie. Dat was bij Neeltje Jans. “Het rechercheteam ging met ondersteuning van meerdere agenten zoeken in de omgeving van Vrouwenpolder. Ook de politiehelikopter werd ingezet om een duidelijk beeld van de omgeving te krijgen. Rond 22 uur stuitten zij op een levenloos kinderlichaam.” Het gaat effectief om Dean Verberckmoes, maar een wetsdokter moet het lichaam nog onderzoeken. Het jongetje lag verstopt tussen de rotsblokken in de omgeving van de Oosterschelde. Het Oost-Vlaamse parket, dat de verdwijning van de 34-jarige Dave De Kock en de 4-jarige Dean Verberckmoes onderzoekt, bevestigt het overlijden. Een wetsdokter zal het lichaam van het slachtoffer onderzoeken om de doodsoorzaak te achterhalen en het lab zal een sporenonderzoek uitvoeren. De Kock zal opnieuw verhoord moeten worden, zegt het parket, dat verder geen details kan geven.

Waarom geen opvolging?

Maar hoe kan het dat iemand als De Kock voor een tweede keer de dood van een kind mag veroorzaken? Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne herhaalt dat de De Kock zijn tienjarige gevangenisstraf na de mishandeling van de 2-jarige Miguel volledig heeft uitgezeten, maar dat hij wel verschillende aanvragen voor vervroegde vrijlating had gedaan. “Elke vraag werd afgewezen”, klinkt het bij VTM.

Het juridisch element om De Kock na zijn vrijlating op te volgen bestond destijds ook nog niet, aldus de minister. “Er bestaat vandaag een instrument om zo iemand op te volgen, dat is de terbeschikkingstelling. Daarmee kan een rechter oordelen dat een bepaalde veroordeelde zich 15 jaar na strafeinde ter beschikking van de rechter moet houden en dus wordt opgevolgd”, verduidelijkt Van Quickenborne. De minister voegt daar nog aan toe dat de gevangenis van Tilburg, waar de man toen zat opgesloten, een aanvraag had gedaan om De Kock in een psychiatrische instelling te plaatsen. Daar werd echter nooit op ingegaan. “Dan heeft de gevangenis beslist om hem zijn straf verder te laten uitzitten in Ruislede, waar hij begeleid werd om van zijn (drugs)verslaving af te geraken”, aldus Van Quickenborne.

Meer info over Dean Verberckmoes en Dave De Kock vindt u in onderstaand artikel:

https://redactie.palnws.be/2022/01/dave-de-kock-opgepakt-na-ontvoering-maar-4-jarige-dean-nog-steeds-spoorloos/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Dean (4) dood teruggevonden”

  1. Precies of dat “opvolgen” door justitie een waarborg uitmaakt voor het niet optreden van recidive. Dergelijke criminelen moeten gewoon verwijderd worden uit de maatschappij, zo goedkoop mogelijk en zonder kans er terug in te komen. Er bestaan toch al voorbeelden genoeg om aan te nemen dat veel misdadigers van vooral personendelicten onverbeterlijk zijn en enkel wachten op het goede moment om toe te slaan. Met alle ellende voor de slachtoffers en hun nabestaanden van dien.

  2. Het is bij deze nogmaals bewezen, dat ondanks de gruwelijke moorden van Dutroux en ondanks de talloze beloftes loze van de politieke systeempartijen, in België de bescherming van kinderen geen prioriteit is en het ook nooit is geweest. Liberalen, socialisten en christendemocraten zijn medeplichtig door plichtsverzuim. Schande over de kiezers van die politieke partijen.

Plaats een reactie

Delen