Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Geen gratis zelftesten voor leerlingen, minister Weyts: “Mondmaskers zijn toch ook niet gratis?”

Anton Schelfaut

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is niet van plan om zelftesten gratis ter beschikking te stellen aan leerlingen en scholen. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. “Mondmaskers zijn toch ook niet gratis? En die zijn zelfs verplicht”, argumenteert hij.

Minister Weyts riep de ouders woensdag op om ook “hun steentje bij te dragen” om de scholen maximaal open te houden. “Dat kunnen ze doen door bijvoorbeeld een keer per week hun kinderen zelf te testen. Ze kunnen daar nog voor maandag mee starten.”

Maar de vraag is wie dat gaat betalen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukte donderdag dat de federale regering geen gratis zelftesten kan aanbieden, “maar niets houdt houdt lokale besturen, OCMW’s, onderwijsautoriteiten of scholen tegen om zelftests massaal aan te kopen en zelf aan te bieden”.

Dat is bevoegd minister Weyts echter niet van plan. “Mondmaskers zijn wel op verschillende plaatsen verplicht, maar die worden ook niet terugbetaald”, illustreert hij. “Ik ga er ook vanuit dat mensen die de zelftesten nu links laten liggen, dat ook zullen doen als ze gratis zijn. Zo’n zelftest is een goede zaak voor de veiligheid van de eigen kinderen en het eigen gezin en het draagt er ook toe bij dat de scholen open kunnen blijven, maar het is enkel een aanbeveling. Niet meer dan dat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Geen gratis zelftesten voor leerlingen, minister Weyts: “Mondmaskers zijn toch ook niet gratis?””

  1. Zo zie je maar hoe de maskers afvallen. De gifspuiten zijn ‘gratis’ maar de rest te betalen. Het gaat hier niet om gezondheid maar alles draait om geld. Van de pharma kunnen ‘ze’ waarschijnlijk wel een graantje meepikken maar met de andere zaken waarschijnlijk minder. Eén en al corrupten boel, ge moogt gerust zijn.

  2. N-VA logica. Elektriciteit is niet duur als je dat vergelijkt met de gasprijzen, en Gas is niet duur als je het vergelijkt met elektriciteit. Benzine en diesel ook niet , zelfs spotgoedkoop als je een litertje vergelijkt met een fles whiskey of cognac.

Plaats een reactie

Delen