Uncategorized

Gemeente Anderlecht investeert 21.000 euro in valse camera’s

Wannes Neukermans

Tijdens de gemeenteraad van 27 januari 2021 in de gemeente Anderlecht kwam het investeringsbeleid van PS-burgemeester Fabrice Cumps in opspraak. Gilles Verstraeten, het enige N-VA-gemeenteraadslid in Anderlecht, vond het absurd dat er maar liefst 21.000 euro zou werden geïnvesteerd voor nepcamera’s: “Die kosten 20 à 30 euro op Bol.com.”

Gilles Verstraeten, Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in zijn woonplaats Anderlecht, gaf in een exclusief interview met Weekblad ’t Pallieterke reeds aan dat het gemeentebestuur in zijn woonplaats dramatisch is. Deze investering is voor hem dus niet per se een verassing. Na het schandaal met de rijbewijzen was deze investering dus eerder een zoveelste teleurstelling op rij.

“21.000 euro voor 11 nepcamera’s. Ik heb gegoogeld op nepcamera’s omdat ik dacht dat het misschien een soort (merk) van camera’s was”, begon Verstraeten zijn tussenkomst op de gemeenteraad. Wat bleek: het ging helemaal niet om een speciaal type camera, maar effectief om valse camera’s, zonder elektronica in. Het gemeentebestuur vergeleek het later die gemeenteraad met valse snelheidscamera’s op straat. “Valse camera’s, die je als particulier kan kopen, kosten 20, 30 euro. Ik vind 21.000 euro heel duur voor camera’s die niet functioneren. Dat is bijna een prijs voor een échte camera: meer dan 2.000 euro per camera.

https://redactie.palnws.be/2022/01/gilles-verstraeten-brussels-parlementslid-n-va-inburgering-allochtonen-zijn-de-vlaamse-gemeenschap-dankbaar-voor-de-emancipatiekansen-de-franstaligen-laten-hen-gewoon-aan-hun-lot-over/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen