Jordan Peterson (Shutterstock)

Jordan Peterson (Shutterstock)

Uncategorized

Jordan Peterson neemt ontslag van Universiteit van Toronto

Pieter Van Berkel

De bekende psycholoog Jordan Peterson neemt ontslag van zijn vaste aanstelling aan de Universiteit van Toronto. Dat meldt hij in een opiniebijdrage in National Post. Hij doet dat uit onvrede met de “afschuwelijke ideologie van diversiteit, inclusie en gelijkheid” die in zwang is in de academische wereld.

“Ik heb onlangs mijn ontslag ingediend als professor aan de Universiteit van Toronto”, schrijft Peterson. Hij had zich naar eigen zeggen ingebeeld dat hij les zou blijven geven en onderzoek zou doen “tot ze mijn geraamte uit mijn kantoor moesten halen”, maar dat dat nu onmogelijk geworden is.

“Mijn gekwalificeerde en uitstekend opgeleide heteroseksuele blanke mannelijke afgestudeerde studenten (en ik heb er trouwens nog veel andere gehad) hebben een verwaarloosbare kans om universitaire onderzoeksposities aangeboden te krijgen, ondanks uitmuntende wetenschappelijke dossiers”, aldus Peterson.

“Dit komt deels door de Diversity, Inclusivity en Equity-regels (mijn favoriete acroniem: DIE)”, klinkt het verder. “Deze zijn universeel opgelegd in de academische wereld, ondanks het feit dat universitaire wervingscommissies al alle jaren van mijn carrière al het redelijke hadden gedaan, en dan nog wat, om ervoor te zorgen dat er nooit gekwalificeerde ‘minderheids’-kandidaten over het hoofd werden gezien.”

“Mijn studenten zijn ook deels onaanvaardbaar juist omdat ze mijn studenten zijn”, schrijft Peterson. “Ik ben academisch een persona non grata, vanwege mijn onaanvaardbare filosofische standpunten.”

“Dit is een van de vele gevallen van weerzinwekkende ideologie die momenteel de universiteiten en, stroomafwaarts, de algemene cultuur afbreken”, gaat hij verder.

Volgens Peterson zijn “er gewoon niet genoeg gekwalificeerde mensen van kleur in de pijplijn om de diversiteitsdoelen snel genoeg te halen” en brengt men “een generatie onderzoekers aan het voort zijn die totaal ongeschikt zijn voor het werk”.

“We zijn nu op het punt waar ras, etniciteit, ‘gender’ of seksuele voorkeur ten eerste wordt geaccepteerd als het fundamentele kenmerk dat elke persoon definieert (net zoals de radicaal-linksen hoopten) en ten tweede nu wordt behandeld als de belangrijkste kwalificatie voor studie, onderzoek en werkgelegenheid”, aldus Peterson. “Moet ik erop wijzen dat dit krankzinnig is?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Jordan Peterson neemt ontslag van Universiteit van Toronto”

  1. De academische wereld in het westen is auto destructief. Voor alle blanke mannen, momenteel werkzaam aan één van de univs in Vlaanderen, weet wat er jullie te wachten staat. De progessieven gaan het stimuleren en de conservatieven gaan het niet tegenhouden, deze woke onzin.

Plaats een reactie

Delen