Personeel kerncentrales vraagt om ook Doel 3 en Tihange 2 langer open te houden: "Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen"

Kerncentrale van Doel. Shutterstock

Uncategorized

Kerncentrales in België draaiden in 2021 meer dan 90 procent van de tijd

Belga Press Agency

De zeven kerncentrales in België hebben vorig jaar goed gepresteerd: ze waren meer dan 90 procent van de tijd beschikbaar. Dat berekende Le Soir op basis van gegevens van uitbater Engie. Er waren over een heel jaar slechts twee ongeplande stops, schrijft de krant zaterdag.

Le Soir komt aan een beschikbaarheid van 93 procent over een heel jaar, op basis van gegevens op de portaalsite Nord Pool. Engie zelf schat de beschikbaarheid van de kerncentrales in België in 2021 op 91,8 procent.

De beste prestatie was voor Tihange 1, dat in 2020 nog lange tijd stil lag. Die reactor was 99 procent beschikbaar en werd geen enkele keer stilgelegd. Hetzelfde verhaal voor Tihange 3 (99 procent). Nadien volgen Doel 1 (91%), Doel 3 (89,5%), Doel 2 (89,1%), Doel 4 (87,4%) en Tihange 2 (85,8%).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Kerncentrales in België draaiden in 2021 meer dan 90 procent van de tijd”

  1. Volledige stilte bij NVA betreffende hun voorstel om tegen 2030 te beginnen met de bouw van een nieuwe thoriumreactor ???. India en China zitten in die ontwikkeling al zeer ver. Een thoriumreactor stoot 0% broeikasgassen uit en veroorzaakt 1000 maal minder radioactief afval. Betaalbare en stabiele levering van energie is zowat het belangrijkste om onze economie te laten draaien. Raar toch dat men in zuidoost-azie naar vooruitgang kijkt en dat men in europa het onderzoek naar deze andere energiebronnen zelfs stil legt ! Gewoon onbegrijpelijk is het. 2024 nadert . Tijd om verstandig te kiezen . In al onze regeringen ( het idee alleen al..) Zie ik enkel nog domheid. Haal de sensatie , ongevallen, misdaad, corona en sport uit de media, schieten er enkel nog leugens over.

Plaats een reactie

Delen