GALWAY, IRELAND - JULY 3: President of Ireland Michael D Higgins visiting Arrival Party at Global Village Arena, during Volvo Ocean Race 2011-12, on July 3, 2012 in Galway, Ireland.

Exclusief voor abonnees

Nieuwe Ierse taalwet geeft Gaelic forse duw in de rug

Piet Van Nieuwvliet

De president van de Ierse republiek, Michael D. Higgins, heeft een nieuw wetsontwerp over taalgebruik in Ierland ondertekend, die de wet op de officiële talen in Ierland van 2003 wijzigt. Met het wetsontwerp dat nu is ondertekend en goedgekeurd, heeft de overheid de doelstelling om tegen het einde van 2030 minstens 20 procent van de ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen