Walloon Minister President Elio Di Rupo arrives for a press conference after a meeting of the consultative committee with ministers of the Federal government, the regional governments and the community governments, Wednesday 17 November 2021 in Brussels. Measures to fight the Covid-19 pandemic will be discussed. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Binnenland politiek

Ook geen Waalse ministers op Winterspelen in China, over Qatar nog geen knoop doorgehakt

Wannes Neukermans

Nadat eerder al bekend raakte dat Vlaanderen de Olympische Winterspelen in China zou gaan boycotten, besliste de Waalse regering hetzelfde te gaan doen. Dat heeft minister van Gezondheid Christie Morreale woensdag gezegd tijdens de plenaire vergadering van het Waals parlement. Over het eveneens fel gecontesteerde WK Voetbal in Qatar is er echter nog onduidelijkheid.

Vlaanderen stuurt geen ministers of officiële vertegenwoordigers naar China noch naar Qatar, kondigde Vlaams minister-president Jan Jambon gisteren/dinsdag aan in het Vlaams parlement. De regering verzet zich daarmee tegen de mensenrechtensituatie in beide landen. De Walen volgen dus al zeker met de Winterspelen. Wat het WK Voetbal in Qatar betreft is de knoop nog niet doorgehakt, zei Morreale, al heeft minister-president Elio Di Rupo zijn ministers al wel afgeraden naar de golfstaat af te zakken.

https://redactie.palnws.be/2022/01/vlaanderen-zal-olympische-winterpspelen-in-china-en-wk-voetbal-in-qatar-diplomatiek-boycotten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Ook geen Waalse ministers op Winterspelen in China, over Qatar nog geen knoop doorgehakt”

  1. Covid en China hadden die beslissing reeds genomen in hun plaats.
    Stel je bovendien voor , iemand met een rood zwembroekje op skiën. Geel had nog door de beugel gekund.

    Misschien eens de gulden middenweg kiezen tussen wat ze in Brussel ‘Europese waarden’ noemen en de Chinese aanpak.

    Dan moet er niet op de knieën worden gekropen richting de wereldmacht.

Plaats een reactie

Delen