Vlaanderen slaat munt uit erfenissen

Illustratie: Shutterstock

Cultuuroorlog

Partijkantoor Forum voor Democratie gevandaliseerd door Antifa

Niels Geerinck

Zondagmiddag werd het partijkantoor van Forum voor Democratie gevandaliseerd door Antifa-demonstranten. Dat liet de partij weten via Twitter. De politie die met de demonstranten meeliep, liet begaan.

De hoofdzetel van de partij aan de Amsterdamse Herengracht werd belaagd door enkele extreemlinkse vandalen. Op de videobeelden is te zien hoe de demonstranten langsheen de voorgevel van het pand lopen, alvorens die te besmeuren met een verf- en rookbom.

De partij van Thierry Baudet liet alvast weten dat ze aangifte zullen doen. “Zojuist hebben de fascisten van “Antifa” een aanslag gepleegd op het partijkantoor van #FVD. De daders gingen vervolgens naar het Westerpark en mochten daar ongestoord hun haat verder verspreiden. Uiteraard doen wij aangifte.”, zo klinkt het in een verklaring via Twitter.

Ook de partijleider zelf uitte zijn ongenoegen over het voorval: “Kijk. Tweede Wereldoorlog-vergelijkingen maken. Links en extreemlinks mag dat gewoon. Met hun spandoeken, intimidatie en geweld. Zo gaat het al decennia. Geen ‘joodse organisatie’ die ernaar kraait. Geen rechter die zijn/haar vingers daar aan brandt.”, aldus Baudet via Twitter. En zo voegt hij toe; “Wat een rechtsongelijkheid. Wat een oneerlijkheid. Ik word er boos en verdrietig van.”

Amsterdamse politie grijpt niet in

Op de beelden is te zien hoe de heethoofdige demonstranten werden vergezeld door de Amsterdamse politie. Die grepen echter niet in toen het uit de hand liep, hetgeen voor veel onbegrip en consternatie zorgt op sociale media. “Terwijl #Antifa-vandalen begeleid door de #politie een aanslag plegen op het kantoor van #FvD (zie filmpje) is diezelfde #politie op het #Museumplein met veel geweld oude ongewapende mensen in elkaar aan het trimmen, die vreedzaam protesteren tegen de #lockdown. NL, anno 2022.”, zo luidt een reactie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Partijkantoor Forum voor Democratie gevandaliseerd door Antifa”

  1. Dit zegt genoeg over het democratische gehalte van de overheid die dit laten betijen onder het goedkeurend oog van politiediensten , maar ja als we terugdenken hoe Dhr. Pim Fortuyn in koelen bloede werd vermoord is kun je niet verwonderd zijn .

  2. Zo kennen we links op z’n best, en helaas net als bij ons krijgt de politie en justitie van de politiek de opdracht enkel misdrijven van rechts aan te pakken. Welk democratisch gehalte heeft een staat dan nog als ze zich wil een democratie noemen?

  3. Wat als Erika de politie aanspreekt over obscure doxxers die in regelrechte woke-stijl haar huis zijn komen verbouwen, gaat ze dan die zelfde flikken vragen om een “fotootje te trekken” ?

Plaats een reactie

Delen