Een Poolse grenswachter - Afbeelding: Shutterstock

Een Poolse grenswachter - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Polen telde afgelopen jaar bijna 40.000 pogingen om grens over te steken vanuit Wit-Rusland

Belga Press Agency

Het afgelopen jaar zijn er bijna 40.000 pogingen geteld van mensen die illegaal de grens tussen Polen en Wit-Rusland wilden oversteken. De grenswacht stelde in 2021 meer bepaald 39.714 gevallen vast, zo werd in Warschau meegedeeld. De meeste daarvan gebeurden de afgelopen weken.

Al wekenlang proberen duizenden migranten en vluchtelingen de buitengrenzen van de Europese Unie over te steken van Wit-Rusland naar Polen of de Baltische staten. De EU beschuldigt de autoritaire Wit-Russische dictator Alexander Loekasjenko ervan opzettelijk mensen uit crisisgebieden te halen om ze de EU binnen te smokkelen.

Volgens de Poolse grenswacht is ook het aantal asielaanvragen aanzienlijk gestegen. In 2020 waren er 2.600 aanvragen, terwijl er vorig jaar bijna 8.000 mensen asiel in Polen hebben aangevraagd. Nog steeds bevinden er zich migranten in het grensgebied, in de hoop de oversteek te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen