(Belga)

(Belga)

Uncategorized

Politie Brussel start onderzoek naar politiegeweld na coronabetoging

Maarten Sirre

Tijdens de betoging tegen coronamaatregelen deze zondag zijn er vijftien gewonden gevallen. Op sociale media circuleren beelden van politieagenten die betogers en zelfs omstaanders te lijf gaan met wapenstokken en pepperspray. Één van de vijftien gewonden zou een inwoner van Woluwe zijn die niks met de betoging te maken had. Na een klacht van dit slachtoffer is de politie een intern onderzoek gestart.

Afgelopen zondag vond er in de hoofdstad een grote demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen. De opkomst was met 50.000 man, afkomstig uit binnen- en buitenland bijzonder groot. De betoging verliep rustig en zonder veel problemen tot ergens in de middag. Toen passeerden er extreemlinkse relschoppers een gebouw van de Europese Unie, dat ze begonnen te slopen. De anarchistische amokmakers leken afkomstig te zijn uit Frankrijk. Na het uitlopen tot rellen werden er rond de 70 betogers gearresteerd.

Onschuldige slachtoffers

Er vielen vijftien gewonden, waarvan twee politieagenten. Op sociale media circuleren er beelden van geweld langs beide kanten. Zo werden er in het metrostation nabij het Jubelpark dranghekken op de politie gegooid. Er gaan echter ook beelden rond van buitensporig politiegeweld. Één van de vermeende slachtoffers was een Franstalige inwoner van Woluwe die niks te maken zou hebben gehad met de betoging. Hij vertelt aan RTL dat vier agenten hem aanvielen. Hij vermeldt daar graag bij dat de agent die hem zou hebben bedreigd een Vlaams accent had. Op sociale media gaan er beelden rond van nog meer vermeend buitensporig geweld van de Brusselse politie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Politie Brussel start onderzoek naar politiegeweld na coronabetoging”

  1. Intern onderzoek en/of Comite P zijn thuismatchen voor de flikken. Dus partijdig. Dus doofpottenpolitiek om imagoschade maximaal te voorkomen. Hoelang nog gaat de politiek dat potje gedekt houden. Politie heeft monopolie op het gebruik van geweld en wordt door de politieke overheid maximaal beschermd tegen gerechtelijke vervolging. Wie beschermt de burger tegen malafide flikken en de matrakken? Meneer de minister van Justitie Van Quickenborn en minister Verlinden van Binnenlandse Zaken, kunnen we afspreken dat de burger die verdacht wordt misdrijven gepleegd te hebben in de toekomst, naar analogie met de politie, het onderzoek over het misdrijf mag laten uitvoeren door zijn intieme kring. Moet kunnen als alle Belgen luidens de grondwet gelijk zijn voor de Wet. Welke garanties heeft de burger dat de politieonderzoekers onpartijdig blijven en de waarheid niet gaan manipuleren ten voordele van de politiemilitie? Waarom het wantrouwen in het onderhavig intern politieonderzoek? Omdat naar verluidt de procedure en dito documenten een groot geheim blijven voor de burgerlijke of benadeelde partijen. Alleen de flikken krijgen het volledig plaatje te zien. Dus nul transparantie voor de slachtoffers. Een tip: probeer maar eens als klachtpartij tegen de politie, de toelating te krijgen om het dossier over uw klacht bij het Vast Comité P in te kijken. Aanvragen hieromtrent blijven onbeantwoord.

  2. De gewelddadige agent zou “een Vlaams accent” hebben gehad. Zelfs in die verwarrende situaties komt de Vlamingenhaat boven drijven. Er is niets meer dat niet communautair geladen is.

  3. Wat het comité P of I of wat ook eens zou mogen onderzoeken: waarom krijgt de bevolking niet te horen wie de gearresteerde relschoppers zijn, via welke wegen ze de betoging binnenkomen, hoe ze verzamelen, welke hun oogmerken zijn en waarom ze door de politie vooral met rust worden gelaten. Vredelievende betogers die de bus willen instappen worden daarentegen wel door politieagenten aangevallen. Doen die laatsten dat uit frustratie ?
    Overigens, het cijfer van 50.000 klopt niet, het was er een veelvoud van.

  4. Wat deed die Franstalige racime-geile in die betoging als hij daar helemaal niets mee te maken had? En zoals verwacht was het weer de politie die buitensporig geweld gebruikte. Ik moet vermoedelijk een andere TV zender hebben bekeken want ik heb geen politie zien ruiten inslaan, terras-stoelen of houten balken zien gooien naar de betogers en straatstenen zien uitbreken om mee te gooien naar de vreedzame betogers. Wie schrijft zo’n woke-nieuws?

  5. Maar het linkse tuig dat al 5x op rij, gekleed in hoodies met skibrillen op, andermans goederen kapot slaat is natuurlijk voor u het summum van democratie. Voor mij verdient dat crapuul een nog steviger pak slaag, tuig dat meteen ook de legitimiteit schaadt van betogen in het algemeen vooral tegen de meer dan belachelijke overheidsregels. Heeft uw vriendje ook klappen gekregen misschien? Maar geen nood, na zijn vernielingen zal de door vivaldi gestuurde justitie hem wel zonder meer gerust laten, zelfs zoals de groepsverkrachters zal hij geen opstel moeten schrijven. Betoog maar laat andermans goederen gerust, zo moet de politie niet ingrijpen!

  6. Waarom ? “Wie niet horen wil, die moet voelen !” Begin met dat overbodig Comité P af te schaffen zodat de Politie ongestoord repressief te werk kan gaan, daar waar nodig !

  7. Die anonimiteit is de bron van machtsmisbruik en illegaal geweld. Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat de politieke (Vivaldi) overheid niet ingrijpt. De politie wordt ambtshalve geacht om de orde te handhaven en de veiligheid van de burger te verzekeren. Illegaal politiegeweld is crimineel geweld. Wie beschermt de burgers tegen de knokploegen van de politie? Het volstaat van zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te bevinden om door opgehitste matrakken maniakaal en brutaal gefolterd te worden. Beestachtig neerknuppelen is mensonterend en analoog met folteren voor een goed begrip. Dierenwelzijn een begrip in België, Mensenwelzijn is in het liberale België blijkbaar nog niet aan de orde. Alexander en Annelies de eersten om het geweld tegen de politie te veroordelen, opvallend toch dat over het illegaal en brutaal politiegeweld geen woord van kritiek viel noch voorbehoud of van medeleven voor de slachtoffers. Ziehier het nefaste resultaat van een decadente liberale en CD&V politiestaat. Hou je van geweldplegingen en straffeloos mensen mishandelen: welkom bij de politie van Vivaldi.

Plaats een reactie

Delen