Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Rapper Gims wil niet dat fans hem een gelukkig nieuwjaar wensen: “Moslims, stop daarmee”

Anton Schelfaut

In een video op Instagram heeft de Congolese rapper Gims zijn volgers gevraagd om hem niet langer een gelukkig nieuwjaar te wensen. Volgens hem maken nieuwjaarswensen geen deel uit van de overtuigingen van moslims.

De Congolese artiest, die in Frankrijk opgroeide en faam verwierf onder het pseudoniem Maître Gims, verklaarde op oudejaarsavond dat hij niet wil dat zijn fans hem een gelukkig nieuwjaar of een gelukkige verjaardag wensen. Dat vertelde de rapper in enkele video’s op zijn Instagram Stories. “Laat me alsjeblieft gerust met jullie nieuwjaarswensen”, zo stak hij van wal. “Ik heb hier nooit op gereageerd, maar jullie blijven me deze in de maanden januari en februari sturen. Moslims, stop daarmee.”

Verder wijst Gims erop dat het moslims zijn die hem hun wensen overmaken. “Broeders, wij vieren dat niet. (…) Het maakt geen deel uit van onze overtuigingen.”

De rapper, die een deel van het jaar in Marokko woont, meent dat moslims, waartoe hij zichzelf rekent, geen Nieuwjaar vieren. “Hebben de Metgezellen oudjaar gevierd? Nee!” Gims lijdt naar eigen zeggen ook wanneer mensen hem een gelukkige verjaardag wensen. “Het is een stap dichter bij de dood.”

“Kom op, laten we ons concentreren op onze eigen zaken”, besluit Gims. “Laat ons vasthouden aan onze waarden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Rapper Gims wil niet dat fans hem een gelukkig nieuwjaar wensen: “Moslims, stop daarmee””

  1. Gevaarlijke gekken, die alleen aan vreemde waarden vasthouden als die hen goed uitkomen, zoals steun trekken op kosten van de ongelovige honden.
    Ze willen op een eiland leven? Geef ze enclaves waar ze zichzelf moeten kunnen bedruipen en waar ze niet uit mogen komen. Maar hierdoor moet ik een reductio ad Hitlerum vrezen, zeker?

  2. Ik ben geen moslim maar ook geen aanhanger van de Keizer Augustus kalender.
    Ook niet vn het kerstgebeuren.
    Ik vier de zonnewende, kerstdag, de eerste seconden winst aan daglicht, het begin van het nieuwe oogstjaar.
    Geen probleem met zijn uitspraken.

  3. Weer een zelfbenoemde moslim dat in 2 maten en 2 gewichten spreekt en handelt. Kerstmis mag niet gevierd worden omwille van zogezegd zijn geloof, maar zijn geloof zegt ook dat muziek haram is. Dus weten we genoeg dat dergelijk tuig een godsdienst misbruikt om een andere te bekritiseren. In rechtstaal is dit haatspraak, maar omdat het over een gekleurde zogezegde moslim gaat zal er geen vervolging optreden. Zeg hetzelfde als Christenen over het offerfeest en je wordt wel vervolgd.

  4. Ach, er zijn altijd mensen die niks een probleem vinden. Vooral als het vanuit die bepaalde hoek komt. Je kunt erover verbaasd zijn, of je kunt het laf vinden. Ik vind het laf.

  5. Het niveau is hier weer mega hoog. Bah stelletje hypocrieten. Maar wel blij zijn met de kebab van ali na het uitgaan en de nieuwe visgraat vloer die achmed erin heeft gezet was toch een stuk goedkoper dan henk hem zou zetten.. maar oweeee als er over de islam gesproken wordt, dan zijn ze allemaal SLECHT !

Plaats een reactie

Delen