Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Spotify daalt bijna 2 miljard euro na kritiek Neil Young

Simon Segers

De beurswaarde van de Zweedse streamingdienst Spotify is de afgelopen week met 1,9 miljard euro afgenomen nadat Neil Young kritiek geuit had op het platform. De Canadese artiest beweerde dat Spotify “potentieel dodelijke informatie helpt verspreiden” door vaccinkritische stemmen aan het woord te laten.

Young was niet te spreken over de Joe Rogan Experience, waar volgens hem desinformatie over het coronavirus en vaccins verspreid wordt. Dit praatprogramma is de meest beluisterde podcast ter wereld. Rogan gaat hier in gesprek gaat met allerhande experts en beroemdheden en hij schuwt niet om controversiële sprekers aan het woord te laten.

Young besloot om zijn muziek van Spotify te halen omdat de dienst Rogan een platform geeft. Dit leidde tot een daling van 6 procent van de aandelen tussen 26 en 28 januari. Omgerekend gaat het om zo’n 1,9 miljard dollar. Spotify gaf aan dat, ondanks de kritiek van Neil Young, al meer dan 20.000 podcastafleveringen op het platform verwijderd zijn.

https://redactie.palnws.be/2022/01/geen-muziek-meer-van-neil-young-op-spotify-zanger-klaagt-over-verspreiding-van-desinformatie-op-streamingdienst/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Spotify daalt bijna 2 miljard euro na kritiek Neil Young”

  1. Hoe simpel kan je zijn. Nooit echt aandacht besteed aan Joe Rogan. Nu heeft heel dat gedoe er voor gezorgd dat ik J.Rogan ga volgen. Vrije meningsuiting, weet je. Als blijkt dat spotify niet om kan gaan met ‘vrije meningsuiting’, dan zijn ze hier alvast 6 accounts armer. Ik heb echt geen nood aan een bende die niets afweet van de echte wereld, maar toch alles doet wat ze kan om deze te controleren. In tegendeel. De maatschappij heeft nood aan mensen die ‘anders’ denken. Out of the box. En wetenschappelijk onderbouwd natuurlijk. Eerlijk : de muziek van die oude dweil Young kan me gestolen word. En die van Mitchell ook, wie dat ook mag zijn. Wil ook geschiedenis schrijven. Binnenkort gaan bepaalde streamingdiensten enkel nog geitenwollensokkenneukers als klant hebben. Kunnen per direct het aanbod decimeren. Kan niet wachten. Je moet enkel de beelden hier getoond gaan bekijken. Gaan zo’n mensen echt de maatschappij gaan opdringen wat mag of niet ? Met alle respect, maar zij zijn, en hun mening, geen meerwaarde meer. Sorry, zij hebben geen betekenis meer. Weet wat je plaats is. Laat de wereld aan de jonge generatie. En weet dat jullie mening geen belang meer heeft ! De jonge generatie bevat heel veel capabele mensen, die wel een grote meerwaarde voor de maatschappij kunnen betekenen. Deze moeten we steunen. Niet een of andere zanger(es) die iemand anders zijn mening willen bannen ! Volgens mij draait kunst en cultuur toch voor een groot deel over vrije meningsuiting. Of is dit ook al voorwaardelijk ?

  2. Een duidelijk misleidend artikel, heel de beurs zit in een neerwaartse trend en al langer dan deze week, om dan te gaan beweren dat Rogan de oorzaak is van de daling van spotify lijkt me nogal ver gezocht, Is hij dan ook verantwoordelijk voor alle andere bedrijven die de afgelopen weken flink verloren hebben ? En de kers op de taart is dat sinds de ouwe zeikerd NY vertrokken is, er een opwaartse trend in de koers van spotify lijkt aan te komen.

Plaats een reactie

Delen