Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over ongevaccineerden

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over ongevaccineerden

Anton Schelfaut

Gelijkekansencentrum Unia heeft meer dan 500 klachten ontvangen aangaande de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over ongevaccineerden. Dat bericht Het Nieuwsblad.

In een opiniestuk in De Standaard pleitte Rousseau ervoor om ongevaccineerden de toegang te ontzeggen tot restaurants, cafés en andere openbare plekken. “Zonder vaccinatiebewijs kom je nergens meer binnen, met vaccinatiebewijs overal”, klonk het.

”Er zijn veel mensen die zich door die uitspraak gediscrimineerd voelen”, zegt Unia-woordvoerster Anne Salmon. “We hebben bijgevolg een dossier geopend en onderzoeken nu of mijnheer Rousseau inderdaad discriminatoire uitspraken gedaan heeft tegenover niet-gevaccineerden.”

Rousseau zelf blijft in een reactie aan Het Nieuwsblad bij zijn standpunt. “Dit gaat over solidariteit”, benadrukt hij. “Als we in het najaar opnieuw geconfronteerd worden met een variant die ons zorgsysteem zwaar onder druk zet, moeten we snel kunnen handelen. Daarom moeten we nu een kader uitwerken voor verplichte vaccinatie als de epidemiologische toestand dat vereist. Ik kan niet langer uitleggen dat een grote groep mensen die al twee jaar verantwoordelijk en solidair is geweest dan niet op café, restaurant of naar andere openbare plaatsen zou mogen gaan omdat een kleine minderheid weigert te erkennen dat de vaccins werken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

38 gedachten over “Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over ongevaccineerden”

  1. De vaccins zijn nutteloos bij jonge gezonde mensen. Zelfs bij oudere gezonde mensen. Vaccins helpen bij mensen met een zwak immuun systeem. En dan nog maar matig.
    Dat vindt niet een minderheid maar waarschijnlijk een meerderheid. Rousseau maakt de denkfout te veronderstellen dat iedere gevaccineerde persoon vindt dat hij of zij het nodig heeft en er volledig achterstaat. De meerderheid laat zich vaccineren omdat als ze het niet doen er represailles aan vasthangen. Waarschijnlijk een minderheid omdat ze bang gemaakt zijn en geloven dat ze perfect beschermt zijn. Dat lijkt Rousseau niet te willen inzien. Voor wanneer een betrouwbare enquête onder de gevaccineerden met de vraag waarom ze het doen. Om de strafmaatregelen te ontwijken of omdat ze erin geloven? Of schaf het CST af en dan zal het duidelijk worden.

  2. Heeft niets te maken met solidariteit. Sossen kennen dat woord niet. Wel ‘kuddegeest’. Bij mij weten mag iedereen op café, restaurant en zo. Enkel de niet-gevaccineerden moeten thuis blijven. Dat noemen ze ‘socialist zijn’. Als je als socialist een kader wil uitwerken, moet je beginnen met te beseffen dat er fundamentele vrijheden ontnomen worden aan de bevolking. Maar blijkbaar wordt vrijheid ‘een luxe item”. Echt iets voor de socialisten. Onze socialistische homo (alle respect) is van mening dat enkel een bepaald deel van de maatschappij vrijheid verdiend. En hij zelf gaat bepalen wie, wat, waar, wanneer. Als de wolf de passie preekt, boer pas op uw schapen.

  3. De perceptie van unia telt om dit in de media te brengen als zouden zij niet extreem links zijn, niets is minder waar, heel deze vertoning is een scheet in een fles en zal een stille dood hebben. Meerdere malen heb ik klacht ingediend bij deze extreem linkse instelling wegens racisme van de gesubsidieerde koran en ze weigeren om allerhande drogredenen om niet in te grijpen dus ze steunen de oproep tot het doden van mensen omdat ze geen moslim zijn. koran 2/24 Hoed u voor het vuur dat voor de ongelovigen is bestemd en als brandstof gebruiken we mensen en stenen, herdenk New York 2001, dat is wat unia steunt.

  4. Ik ben risico patiënt en heb mij niet laten vaccineren en mijn kinderen ook niet.
    Op het werk allen die gevaccineerd zijn zijn allemaal in mindere / ergere mate ziek geweest behalve wij. Wij zijn blijven werken terwijl zij thuis zaten en dit niet 1 keer maar meerdere malen in die twee jaar.
    Reken maar eens uit wat dat aan de werkgever heeft gekost en wie de economie van het bedrijf heeft recht gehouden. Alle niet gevaccineerden in dat bedrijf en dat zijn er tientallen.

  5. Was te verwachten. Vroeg of laat komt die wollige woke onzin als een boemerang terug.
    Wat had Conner nu gedacht? Jaren aan een stuk recht en orde verketteren als rechts fascisme en nu zelf strenge maatregelen eisen.
    Homo sapiens non urinat in ventum – een wijs mens plast niet tegen de wind in. Je wil geen natte schoenen en al zeker geen natte sneakers van +500 EUR.

  6. Neen Liesbeth. Flashback 1981: Aids begon. Het was pas in 1992 dat er een medische oplossing kwam. In die tussentijd werden homo’s verketterd. Mensen schreeuwden leuzen die we nu ook weer lezen :”het is hun eigen schuld” en “ze moeten ziekenhuisbedden niet innemen”….krant The Sun en co waren homofoob tav oa Freddy Mercury van Queen. Als je er nu op terugblikt zie je hoe bekrompen mensen én media toen waren, ik durf te stellen , hoe bekrompen ze nu opnieuw zijn. Geschiedenis herhaalt zich snel! Maar dat gij jij lezen Liesbet op je oude dag, maar dan zal je dat tegen je kleinkinderen nier durven aanhalen, jouw bekrompenheid van toen.

  7. Alsof Unia daar echt werk zal van maken 😂😂😂. De klachten zijn niet ingediend door vluchtelingen of allochtonen, dus vergeet het maar. Ze moeten wel gewoon even doen alsof ze “de zaak behandelen”. Beetje zand strooien in de ogen van de modale Vlaming, weet je wel?

  8. Waren beide alternatieven even gegeerd geweest dan zou de niet-gevaccineerde zich voelen als de ezel van Buridan tussen zijn twee hooischelven.
    Maar voor de ongevaccineerde is het dilemma van Rousseau toch ook een kwestie van hangen of wurgen.

  9. We kunnen natuurlijk ook stoppen met rijden, want er vallen nog altijd verkeersslachtoffers. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we ook rokers uitsluiten van alle sociale activiteiten, mits hun keuze ook de zorg disproportioneel belast. Want we zijn sociaal en solidair, niet? Als in social-isten. Alle niet-conformiste aan de galg!

  10. In volle Coronatijd opeengepakt zonder mondmasker op een boot in Zuid-Frankrijk staan feesten was blijkbaar wel solidariteit …Unia is maar wat blij met deze klachten: ziet ge wel dat we onpartijdig zijn! En gaat Connerona (of is het Connerina) nu gestraft worden? Niets van, voor zowel Unia als bruine ridder Conner gewoon een win-winnetje waar ze mee in de belangstelling komen.

  11. En wat voor mensen die daar een echte reden toe hebben? Oordeel niet te vlug! En loop vooral het algemeen geldende verhaal niet achterna. Ik ben zelf gevaccineerd, maar uit de literatuur – waar ik een beetje over meen te weten – blijkt niet dat a) de huidige vaccins zonder overdreven risico’s zijn en b) dat ze voldoende effectief zijn. Dat laatste wordt bewezen door de vervolginjecties, waarvoor ook weer garantie wordt gegeven. Dus een vierde, een vijfde en twaalfde injectie? Het is niet zo simpel, Liesbeth. Echt niet.

  12. Blijkbaar genieten de gevaccineerden dus de wel vrijheid om ongevaccineerden te besmetten op plaatsen waar ze nog wel mogen samenleven van onze linkse vriend. Rare definitie van vrijheid…

  13. “opent dossier” , meer is dat ook niet. Hun uitleg zal zijn ‘in het kader der politiek’ is dat toegelaten.
    In het geval van Islam en hun kill all infidels , valt dat onder de religie paraplu.

  14. Ik wens van harte dat er dieper onderzoek gedaan zal worden en niet tevreden te zijn met de reactie die in de krant verscheen.
    – Over de werking van de vaccins, in ’t kader van de verspreiding, is geweten dat het “nul” is.
    – Solidariteit kan je met de kudde zijn die (onrechtstreeks) gedwongen wordt om te laten vaccineren, omwille van praktische overwegingen, niet omwille van gezondheid.
    Solidair kan je ook zijn naar de gezondheid het ‘menselijk ras’ toe!
    Solidair kan je ook zijn naar de zorg en de zorg opschalen in capaciteit!
    Solidair kan je ook zijn door jezelf gezond te leven en je omgeving daarin te stimuleren.

  15. Tja, zo kan je denken.
    Mag ik dan iedereen vragen binnen te blijven? Iedere zichzelf informerende verstandige mens weet na één jaar vaccinatie dat het huidige vaccinatie idee niet blijkt te werken. Gevaccineerden zijn even besmettelijk dan vaccinatie vrije mensen. Iedereen binnen en ’t is zo opgelost?!

  16. Als iedereen zou gevaccineerd zijn, zou dan niet iedereen gelijk zijn en zou men geen dualiteit over dit item moeten maken. Als de medische wereld dit goedvindt wie ben ik dan om dit in twijfel te trekken.
    En spijtig genoeg worden er indianenverhalen gedebiteerd en onwaarheden.
    Dus UNIA kan hiermede zijn conclusies trekken.

  17. Dit is pure discriminatie van” Mateke “en daarom moet Unia een dossier openen en hopelijk brengen ze hem voor de rechtbank.
    Hij en vele anderen(virologen, politici, media) zaaien tweedracht onder de bevolking.

    Het wordt tijd dat andere meningen heel duidelijk gehoord en verspreid worden en niet enkel wat een clubje paniekzaaiers verklaren.

  18. Neen, geen enkel vaccin beschermt je tegen een besmetting daar zijn genoeg voorbeelden van, zelfs mensen met een booster worden nog besmet met corona en die mogen wel overal binnen omdat ze een vodje papier hebben dat geen garantie geeft.Een test afnemen voor je ergens binnen mag geeft vaak vals positieve maar ook vals negatieve resultaten.Laat iedereen gaan en staan waar hij wil.
    Dit is pure discriminatie, een het opzetten van mensen tegen elkaar.
    als jij je niet veilig voelt omdat je niet weet of er mensen zijn waar je binnen gaat die geen vaccin hebben gehad, dan moet jezelf maar binnen blijven.
    Jullie voelen t je blijkbaar verheven boven anderen omdat ze wat spul in jullie lichaam gespoten hebben.Triest zo een maatschappij

  19. Liesbeth maske, heb je al gedacht aan de mogelijkheid
    dat het vaccin niet deugd?
    Punt 1 : het werkt niet of gebrekkig vermits gevaccineerden
    mog steeds besmet raken en ook op intense terecht komen.
    Punt 2 : Er zijn abnormaal veel bijverschijnselen en wat de toekomst op dat gebied te bieden heeft blijft blijft voorlopig
    een mysterie. Verrassingen zijn niet uit te sluiten volgens
    een Pzizer man….
    Conner kan ik onmogelijk “au serieux” nemen. Jong, onervaren,
    braniemaker en kandidaat dictator. Veel blabla en daar blijft het bij.
    Voor mij heeft hij dus geen gelijk en hij moet de niet gevaccineerden (hun goed recht) met rust laten.

  20. Conner Rousseau is een linkse fascist. Hij zou beter een NV oprichten gespecialiseerd in de verkoop van onwetenschappelijke waarnemingen in een glazen bol.
    Het botvieren van zijn machtswellust is het enige wat hem drijft.
    Alleen diegenen die zich nu nog laten meedrijven op de golven van een kunstmatige massahysterie en dus niet logisch kunnen nadenken geven hem gelijk met zijn holle linkse slogans.

  21. Je zou nog verwonderd zijn over de uitslag van die enquête van 93% van de Vlaamse bevolking. Maak jezelf geen illusies: je hoort bij de 7 % hardnekkige anti vaxers ondanks het statistisch bewijs dat de vaccins werken.
    Over die CST heb ik ook mijn mening en twijfels. Maar juist is het dat je de solidariteit moet afdwingen als een paar enkelingen hardnekkig blijven weigeren. En zeg nu niet dat die 50,000 betogers allemaal anti vaxers waren. Ze waren de malcontente gefrustreerden die met het coronabeleid niet tevreden waren. Ik ook niet trouwens, al ben ik grote voorstander van vaccinatie, niet van dergelijk beleid!

  22. Neen dit gaat niet over “solidariteit” maar over het zich in de kijker plaatsen van een caviaar sossewieter op witte luxe turnsloefkes , die niet vindt dat de Belasting Betalende Burger autonoom baas is over zijn/haar lijf maar het vermaledijde Viv-Aldi Regime !

  23. ik heb altijd gezegd dat de wet op het racisme zich spoedig tegen zij zou keren die draak hebben gestemd. ook de SP heeft ze destijds gestemd. Maar Unia is en blijft voor mij een gedachtenpolitie.

Plaats een reactie

Delen