Frank Vandenbroucke (Photonews)

Frank Vandenbroucke (Photonews)

Uncategorized

Vandenbroucke: “Booster wellicht nodig voor groen licht op CST”

Belga Press Agency

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gaat ervan uit dat een boosterprik binnenkort noodzakelijk zal zijn om groen licht te krijgen met je Covid Safe Ticket. Wanneer precies, kon de minister dinsdag niet preciseren in de bevoegde Kamercommissie, maar het zou niet zo lang meer duren.

De campagne voor de boosterprik ging een tijdje geleden van start. En ze verloopt sneller dan initieel voorzien, aldus Vandenbroucke. Eind januari zal het gros van de volwassen Belgen die al hun basisvaccinatie kregen, een uitnodiging in de bus hebben gekregen voor een derde prik (een tweede bij wie eerder Johnson & Johnson kreeg). In Vlaanderen zal dat zeker het geval zijn.

“Een groot succes, maar toch staan we niet helemaal waar we moeten staan”, voegde de minister daar aan toe. “Er is aarzeling rond de booster.” Met andere woorden: niet iedereen die een uitnodiging kreeg, maakte een afspraak of ging er op in.

Toch verwacht hij dat het krijgen van het boostervaccin beslissend zal zijn om groen licht te krijgen bij het scannen van het Covid Safe Ticket. Het zou hem alleszins niet onlogisch lijken in de huidige context. De minister verwees daarbij ook naar een beslissing die op Europees niveau zal worden genomen.

Intussen is het wachten op adviezen van de Hoge Gezondheidsraad over de derde prik voor jongeren tussen 12 en 17 jaar – het Europees agentschap EMA heeft daar overigens nog geen beslissing over genomen – en over een vierde prik voor bepaalde risicogroepen, die als eerste aan de beurt waren voor hun derde prik.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Vandenbroucke: “Booster wellicht nodig voor groen licht op CST””

 1. Nooit gaan we om een boosterprik gaan. Het zal niet stoppen met drie vaccinaties, de vierde komt er binnenkort ook aan en telkens zal de laatste prik zogezegd niet helpen tegen het laatst gemuteerde virus. Pure dictatuur op zijn communistisch. Nu nog de kinderen in de vernieling spuiten en de Vivaldi’s hebben hun zin. Vandenbroucke is een lafaard en zaait haat en tweedracht in de maatschappij, weg met die gek.

 2. Dit heet “mandatory vaccination” toch ? De Macron methode; de niet gevaccineerden (vaak met een heel hoog immuun niveau) verplichten om een Pfizer prik te gaan halen. Er komt een dag dat Vandenbroucke voor een Nuremberg tribunaal zal moeten verschijnen.

 3. In België is er een vaccinatie algemeen wettelijk verplicht, nl polio.
  Heeft er ooit iemand u of uw kinderen een vaccinatiebewijs hiervoor gevraagd voor u een café of cinema binnenging?
  Ik denk het niet. Maar omwille van dat covid- griepje moet je je CST en ID- kaart tonen.

 4. Even samenvatten: we zitten met een “levensgevaarlijk ” virus waarvan de meesten niet eens weten of ze besmet zijn,en waarvan de symptomen lijken op die van een verkoudheid.Niettemin moet de ganse maatschappij willen nillens ingeënt en blijvend geboosterd worden, kinderen incluis.Een hele rist experten roepen om een verplichting, maar aan de zijde van verantwoordelijkheid nemen blijft het oorverdovend stil. Intussen zitten de intensieve afdelingen onder de magische grens van 500, weet u nog, maar de vraag om verstrengingen van maatregelen waarvan nu aangetoond is dat ze amper of niet helpen, wordt alsmaar luider. Welke agenda is dit?
  En wat is er safe aan het CST?
  Hoelang gaan we blijven boosteren? Elke 4 maanden, zoals nu?

 5. Ik weiger om mijn natuurlijk immuunsysteem nog verder te laten ondermijnen door die chemische troep. Ik weiger dus de boosterprik. En als dat betekent dat ik binnenkort nergens nog binnen mag komen, het zij zo. Mijn geld zal dan ook niet meer naar de horeca of entertainment industrie gaan. Ook niet naar de reissector dus. En al zeker niet naar de overheid. De afrekening voor deze regering volgt in 2024! En tot dan zal slechts een actie helpen en dat is burgerlijke ongehoorzaamheid. Waarmee ik dus al begonnen ben.

 6. De maatregelen moesten al lang afgebouwd worden. Dit zal niet gebeuren door de huidige regering. Het volk zal zelf duidelijk moeten maken dat het genoeg is. VDB weet al hoe hij het opstandige volk gaat straffen. Als er te weinig boosteren zal hij het CST afnemen van diegene die niet willen. Wel, ik hoor daar ook bij. Voor mij geen booster. Ik vernieuw dan niet mijn abonnement van een sportclub, ga niet meer naar de cinema of cultuurcentrum. Geen drankjes meer nadien. Niet meer op restaurant. Dat zal een mooie besparing zijn in deze steeds duurder wordende tijden. Bedankt Frank om ons daarin te helpen! Zonder jou dwangmaatregelen zouden we er niet toe komen.

 7. Binnenkort om de vier of vijf maanden een boosterprik. En als je het niet doet, krijg je geen groen licht op je Corona pas. Dit zijn toch echt Gestapo praktijken. Vandenbroucke is de grote promotor van deze Gestapo praktijken. Shame on you!

 8. Prima Franksken. Onder meer net door uw Gestapo-uitspraken weiger ik de boosterprik. Velen met mij daarom dragen met ‘nederigheid’ nu mentaal uw nieuwe Covid 19 ster. Welke kleur moet die hebben? Mag ik die spelden op een truitje van uw kingsken? Moet u mijn adres hebben om mijn ruiten komen in te werpen?

 9. Elke 10 weken vrees ik ( volgens de virocraten is de maximale bescherming van een booster manipulatieprik daaraan gelijk. En al die nutteloze voorraden hier die bestemd waren voor Afrika (ja toch Franksken? ) moeten die voor nog een procentje peilingswinst ons ook nog ingestampt worden?

Plaats een reactie

Delen