Honderden migranten dringen Europa binnen langs Spaanse grens

Marokkaanse migranten proberen de grens over te steken nabij Ceuta. Shutterstock

Uncategorized

Al 4.200 illegale migranten maakten deze maand de oversteek naar Spanje

Niels Geerinck

Spanje kampt al langer met een illegale migratieproblematiek. Gedurende de eerste maanden van 2022 kwamen al geruim 4.200 migranten aan. Dat is een stijging van 30,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte de cijfers eerder deze week publiek. Daaruit valt af te leiden dat er al 4.202 migranten, afkomstig uit Noord-Afrika, op illegale wijze de grensoversteek gemaakt hebben. De overgrote meerderheid (4.115 mensen) kwamen aan gespreid over 115 boten. 87 anderen staken de landsgrens over via Marokko en de enclaves van Ceuta en Melilla.

Uit de cijfers blijkt dat de totale migratie deze maand een toename van 30,6 procent kent. In januari 2021 kwamen er al eens 3.127 mensen Spanje binnen. De absolute piek blijft vooralsnog voor januari 2019. Toen forceerden 4.612 illegalen zich een doorgang tot Spanje en Europa.

De Canarische Eilanden blijven veruit de meeste gebruikte migratieroute richting Spanje, zo verklaren de autoriteiten. Daar kwamen al 3.194 mensen aan wal tijdens de eerste twee maanden van dit jaar. Dat komt neer op een absolute stijging van 53 procent in vergelijking met vorig jaar rond dezelfde periode.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Al 4.200 illegale migranten maakten deze maand de oversteek naar Spanje”

  1. Europa zit maar over alles te toeteren terwijl ze van het grote probleem wegkijken .Ze zullen wel ooit wakker schieten als het VEEL te laat is.Hopelijk is het dan ook gedaan met de Europese kermis want ze betekent niets

Plaats een reactie

Delen