Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren. Schermafbeelding: YouTube

Uncategorized

Amerikaanse presentatrice klaagt over oorlog in Oekraïne omdat reis naar Italië erdoor in gedrang komt

Carl Deconinck

De Amerikaanse presentatrice Joy Behar liet een bijzonder opmerkelijke uitspraak optekenen in het televisieprogramma The View. Toen de oorlog in Oekraïne ter sprake kwam, reageerde ze erg ongepast. Ze maakte zich vooral zorgen over haar reisplannen. Het leed van de burgers leek voor haar minder belangrijk. Ze oogstte een storm van kritiek met haar uitlatingen.

The View is een praatprogramma dat al 25 seizoenen meegaat. Joy Behar is een prominent gezicht van het programma en maakt al jaren deel uit van het panel. De presentatrices nodigen allerlei gasten uit en bespreken de actualiteit. Zo ook de oorlog in Oekraïne. Terwijl de tanks van Poetin door de Oekraïense straten rijden en Kiev zich opmaakt voor een bloederige guerrillastrijd, worden de mannen opgeroepen tot verplichte legerdienst. Vrouwen en kinderen schuilen in kelders voor inslaande raketten. Een panellid merkte op dat men grote vluchtelingenstromen verwacht. “Dit is het begin van een humanitaire crisis, een vluchtelingencrisis in Europa. We spreken hier over 5 miljoen mensen die op de dool zullen zijn. Het is hartverscheurend om te horen.”

Die gruwelijke realiteit bleek echter niet de grootste horror voor Joy Behar. De linkse presentatrice gaf aan dat ze bang is van wat nu ook in West-Europa kan gebeuren. “Weet je, je plant een reis, je wil er naartoe. Ik wil al 4 jaar lang naar Italië. Ik kon er echter nooit raken omwille van de pandemie. En nu dit! Wat zal er daar gebeuren?” Wat later wist ze te vertellen dat ze er niet zo zeker van is of Poetin wel veel steun heeft in zijn land. “We moeten het misschien daarover hebben, want ik heb er een film over gezien.”

(Lees verder onder de tweet.)

Storm van kritiek

De Amerikaanse kijkers konden het extreme egoïsme van de bevoorrechte presentatrice maar weinig smaken. Op Twitter regende het cynische en boze commentaren. “Iemand, bel naar Poetin en zeg hem dat zijn invasie haar vakantieplannen verstoren.” Iemand anders reageerde: “Bid alstublieft voor haar in deze moeilijke tijden.” Heel wat mensen wijzen erop dat de links-liberale elite in deze wereld onder een glazen stolp leeft.

Het is niet de eerste keer dat een presentatrice van The View voor ophef zorgt. Begin februari viel Whoopi Goldberg op met haar nogal eigenzinnige kijk op de Holocaust. Volgens Goldberg kon de Holocaust niets met racisme te maken hebben, aangezien daders en slachtoffers in haar ogen blank zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Amerikaanse presentatrice klaagt over oorlog in Oekraïne omdat reis naar Italië erdoor in gedrang komt”

  1. Laat ze maar verder kemels schieten, die linkiewinkies. Dat de linkse elite – niet alleen die in de USA – onder een glazen stolp leeft is al langer geweten, maar het is dan nog glas dat vertroebeld is door eigenwaan.

Plaats een reactie

Delen