Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Cultuuroorlog

Auteur Joris Luyendijk: “Het is tijd voor een aanval op witte, hoogopgeleide mannen zoals ik”

Redactie PAL

Joris Luyendijk, auteur van onder andere het bekende boek ‘Het zijn net mensen’, heeft een nieuw boek klaar. In ‘De zeven vinkjes’ heeft hij het over de 7 grote voordelen die mensen in het leven kunnen hebben en ervoor zorgen dat ze deel worden van de elite. Dat vertelt hij in een interview met De Morgen.

Aan de hand van zijn eigen levensverhaal wil Luyendijk aantonen dat de maatschappij waarin we leven geen eerlijke wedstrijd is, omdat het nog steeds mannen zijn die de spelregels vastleggen. “We doen alsof iedereen gelijke kansen heeft, maar de jacht naar succes is geen eerlijke wedstrijd. Wij, ‘zevenvinkjesmannen’, starten met een halve ronde voorsprong.”, aldus de auteur.

Wie zijn die ‘zevenvinkjesmannen’ vraagt u zich af? Dat zijn volgens Luyendijk mensen die aan 7 voorwaarden voldoen: hetero, blank, man, minstens één hoogopgeleide ouder, ASO gestudeerd, hogere studies gedaan en in Europa geboren. Dat is volgens hem “de enige groep die ondiscrimineerbaar en sociaal onkwetsbaar is.” Bij wijze van voorbeeld geeft hij aan dat mensen die aan deze criteria voldoen “zich geen zorgen hoeven te maken of ze de energiefactuur zullen kunnen betalen.”

Volgens Luyendijk gaan witte mannen daardoor de moeilijkheden waar andere bevolkingsgroepen mee geconfronteerd worden relativeren. “Het gevaar is dat je daardoor gaat denken dat de wereld best oké is, en je niet begrijpt waarom al die activisten zo boos zijn. Dat is de sfeer onder politici, bedrijfsleiders en journalisten.” De wereld mag met andere woorden een stuk ‘woker’ zijn.

De Wever en Verhulst

In het interview wordt opgeworpen dat veel succesvolle mensen, zoals Gert Verhulst, zeggen dat ze hun succes te danken hebben aan hard werk. Daar is Luyendijk het niet mee eens. “Verhulst heeft geen idéé van hoe geprivilegieerd hij is.”, stelt hij. “Als je succesvol bent, is het natuurlijk leuker om te geloven in mantra’s als ‘willen is kunnen’ en ‘als je maar hard genoeg je best doet, kom je er wel’ (…) Dat is zo’n miskenning van de realiteit.”

Ook iemand als Bart De Wever zou volgens Luyendijk ongeschikt zijn als leider doordat hij een witte man is. “Mannen met hun eigen koninkrijk, zoals De Wever en Verhulst, vormen een groot obstakel: zij hebben geen zin om hun gedrag in vraag te stellen. Het idee alleen al vinden ze vermoeiend. Ze hebben niet de vaardigheden om mensen met andere vinkjes te laten bloeien.” Volgens de auteur “zitten oudere, witte mannen vaak emotioneel op slot, waardoor ze niet om kunnen met kwetsbaarheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Auteur Joris Luyendijk: “Het is tijd voor een aanval op witte, hoogopgeleide mannen zoals ik””

  1. Luyendunkse lulkoek. Dat schrijft dan boeken die bol staan van dat goedje. Het idee alleen al om dit gezever in vraag te stellen vindt de zelfbesmeurder vermoeiend.
    Schrijf beter een boek over de periodieke seksuele onthouding bij de Zuid-West-Ossetische grootsmoelkikker tijdens het mesolithicum. Dat zal een stuk boeiender zijn.

  2. En deze clown krijgt een megafoon in de media? Zwijg deze onnozelaar toch (mors)dood. Ik ben het kotsbeu dat blanken steeds door het slijk worden gesleurd. Rechts verenig U en sla terug.

  3. Iedereen heeft het recht om onnozele praat te verkopen. Was het in Vietnam of Cambodja waar mensen geëxecuteerd werden omdat ze een bril droegen? Ze werden aanzien als intellectuelen en dus een gevaar voor het regime. We zien al in het onderwijs wat er gebeurt als je dat aanpast aan kinderen met minder vinkjes. Dat nogal wat 7-vinkjes mensen neerkijken op anderen heeft niks te maken met gender, kleur of afkomst maar met gebrek aan respect. Er zijn er zelfs met 2 vinkjes die op anderen neerkijken.

  4. In de ogen van dergelijke oikofobe sick fucks voldoe ik ongetwijfeld aan “de zeven vinkjes”. Op m’n werk op m’n afdeling is de meerderheid vrouw. Ik heb het al meegemaakt dat ’n vrouw voor minder aangename jobs bij de baas (die dan ook vrouw was) ging lobyen, en zodoende die job naar mij liet doorschuiven. In het verleden heb ik al m’n bureau moeten afgeven aan geïmporteerde Indiërs die een “opleiding” kwamen volgen, en ik moest aan het uiteinde van het gebouw dan zelf maar een andere plaats met de nodige faciliteiten gaan zoeken. Onder het mom van “inclusiviteit” wordt in onze sector al vele jaren technisch geschoolde mensen niet meer aangeworven, en wordt hun werk “gedeeld” met India. Om de zelfde reden werd ook al ’n “enquete” georganiseerd met als titel “moeilijke gesprekken over BLM” waar je werd “uitgenodigd” aan te geven tot welke “groep” je behoort, en om de bolletjes zwart te maken naast blank (aangegeven als “wit”), hetero en mannelijk moest je dan doorscrollen langs het volledige rariteiten-alfabet tot helemaal onderaan de lijst. Ik kan u verzekeren dat dat voor normale mensen heel vernederend is.

  5. toevallig 2 NVA-ers.Er zijn 5 meisjes genomineerd om miss belgistan te worden en toevallig of niet zijn ze van gemengd bloed,dus niet Arisch,hier geboren,hoog opgeleid ,hetgene bewijst dat die omhooggevallen suskewiet niet weet wat hij fluit.Als je je er hard genoeg voor inzet kom je er.Hopelijk verkoopt die suskewiet geen enkel vinkjes boek.

  6. Ik heb 7 vinkjes, ben nog op zoek naar de elite waar ik bijbehoor.
    In Belgie was in 2020 de helft van de 25 tot 34 jarigen hoger opgeleid en dat stijgt elk jaar. Laat dat vinkje dus maar vallen, betekent al even weinig als een universitair dipmoma. Waarom kunnen die woke avtivisten niet eens iets positief bijbrengen ipv alleen maar af te breken

  7. Heb hem vorige week bezig gehoord in “De Afspraak”. Eén groot gezwets zoals we dat van de pausjes van de poco-woke kerk gewoon zijn. Het weg met ons gezever droop eraf. Afvoeren die hollandse oen.

  8. Ik krijg er iets van als ze over “wit privilege” beginnen. Dat privilege bestaat enkel bij Wokies tussen de oren. De enige die echt gepriviligeerd zijn, zijn rijke mensen (van welke huidskleur ook). Die kunnen hun kinderen beter onderwijs bieden, die kunnen hun kapitaal beschermen met behulp van beleggings- en fiscale adviseurs en die kunnen dure advocaten inschakelen als ze in de problemen geraken. Beweren dat een arme blanke sloeber die in een huurhuisje woont, met een tweedehands diesel rondtuft en van een uitkering moet zien rond te komen gepriviligeerd is en pakweg Romelu Lukaku niet slaat gewoon nergens op.

  9. Blijkbaar kwam bij de bruine Zuid-West-Ossetische grootsmoelkikker seksuele periodieke onthouding niet voor, waardoor de vrouwtjes nodeloos uitgeput een vroegtijdige dood stierven en deze soort het niet langer dan 400 jaar heeft volgehouden. De witte Noord-West-Ossetische grootsmoelkikker daartegen is een voorbeeld van periodieke seksuele onthouding en heeft hierdoor het privilege nog steeds deze dagen vrolijk rond te kwaken.

  10. Joris Luyendijk is antropoloog, een super-socioloog. Dat soort mensen leeft in een bubbel. Onbeschaamd verkondigend dat ASO’ers “hogeropgeleid” zijn ! Dat zijn puur middeleeuwse ideeën die blijkbaar nog altijd ronddwalen in bepaalde sektes. Ze beseffen blijkbaar zelf niet dat sociologen gemiddeld een 15 punten lager IQ (én EQ !) hebben dan STEM gegradueerden. Wellicht wil Luyendijk een graantje meepikken van de (recent goedgekeurde) 1.5 miljard USD om Europa meer woke te maken.

Plaats een reactie

Delen