Man tankt diesel © Didier Lebrun/ /Photo News

Man tankt diesel © Didier Lebrun/ /Photo News

Uncategorized

Benzineprijs nog nooit zo hoog, ook diesel duurder

Maarten Sirre

Morgen zal de prijs van een liter benzine 95 maximaal 1,799 euro per liter bedragen. Dat is een prijsstijging van maar liefst 2,9 cent. Het is de hoogste prijs ooit. Het vorige record dateert uit november 2021. Toen bedroeg de maximumprijs 0,2 cent per liter goedkoper. Benzine 98 en diesel zullen ook duurder worden. De prijsstijgingen worden veroorzaakt door ongeregeldheden op de markt voor olieproducten.

Het zal aan de pomp morgen duurder dan ooit zijn. Benzine 95 verbreekt met een stijging van 2,9 cent haar record. Benzine 98 stijgt nog forser en kent een prijsverhoging van 3,4 cent. Dat brengt de maximale literprijs voor benzine 98 op 1,908 euro. Ook de dieselprijzen zijn bijzonder hoog. Voor diesel is er een stijging van 2,2 cent, wat de totale literprijs op 1,838 euro brengt. Diesel en benzine 98 waren begin deze maand echter nóg duurder en braken toen al hun record.

Schommelingen op oliemarkt

De prijsstijgingen zouden te verklaren zijn door prijsschommelingen op de markt voor de olieproducten en biocomponenten die nodig zijn voor de productie van de verschillende soorten benzine en diesel. Ook in Nederland en Duitsland kennen de brandstofprijzen recordhoogtes. In Nederland liggen de prijzen nog hoger dan in België. Zo lag het record voor benzine 95 boven de 2 euro per liter. Dit leidt soms tot ware stormlopen in Vlaamse grensgemeentes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Benzineprijs nog nooit zo hoog, ook diesel duurder”

  1. e en Op de internationale markt zit de Brent als bijna dagen tussen de 90$ en de 94$, dus deze prijsstijging heeft niets te maken met de prijzen op de internationale markt. Het zal wel weer een louter Belgische ingreep zijn om de 4dagen werkweek te financieren van vivaldi, want die zijn tegen elke vorm van werken voor loon.

  2. Blijkbaar hebben de media amper iets gehoord over de cng-prijs: deze is in nog geen 3 jaar tijd bijna verdrievoudigd : van €0,82/kg (april 2019) naar €2,15/kg vandaag.
    De prijsaanpassing tussen november en december bedroeg €0,50/kg…wie doet beter? En dan maar denken dat we met de schoonste verbrandingsmotor voor fossiele brandstoffen gingen rijden. Hahaha wat een boerenbedrog.

Plaats een reactie

Delen