Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Cultuuroorlog

Britse ouders vinden Mr. Bean te gewelddadig voor kinderen

Simon Segers

Britse ouders en leraars vragen een hogere leeftijdsrating voor de bekende serie Mr. Bean, die in het Verenigd Koninkrijk sinds kort te zien is op Netflix en Amazon Prime. Volgens de critici is de inhoud te grof en gewelddadig voor jonge kinderen. Dat schrijft Daily Star.

De komische serie met Rowan Atkinson werd voor het eerst uitgezonden tussen 1990 en 1995 en vergaarde wereldwijd bekendheid. Nu het programma opnieuw beschikbaar is op Netflix UK met een leeftijdsrating vanaf 4 jaar laten kritische stemmen zich horen. Jocelyn Crooke, moeder van Daisy (7) laat haar dochter niet langer naar Mr. Bean kijken. “Ik hou oprecht van Mr. Bean, maar ik denk dat sommige scènes niet geschikt zijn voor een jong kind. Zeker wanneer hij een tandarts neersteekt met een verdovend middel en zijn eigen tanden begint op te vullen. Hij is ook vaak naakt.”

Gevaarlijk rijgedrag

Vader Elliot Green uit Londen zei: “Ik ben van mening dat lagereschoolkinderen niet blootgesteld zouden mogen worden aan dat soort geweld en gedrag zoals te zien in Mr. Bean. Hoe kan een ouder het ok vinden dat jonge kinderen kijken naar iemand die regelmatig naakt is, gevaarlijk rijgedrag vertoont, iemand neersteekt met een injectienaald, schiet met een vuurwapen, een man elektrocuteert en vast komt te zitten in een droogtrommel?”

Een anonieme leraar erkent dat jonge kinderen verzot zijn op Mr. Bean, maar vraagt nieuwe leeftijdsrichtlijnen. “Ik heb vaak gedacht of het wel geschikt is voor hen omwille van sommige scènes. Ik denk dat het tijd is dat de richtlijnen aangepast worden aangezien er heel wat ongeschikt gedrag vertoond wordt in Mr. Bean.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Britse ouders vinden Mr. Bean te gewelddadig voor kinderen”

  1. Dàt beste mensen noemen we humor. Toen wij vroeger tom&jerry zagen sloegen we mekaar toch ook niet af met hamers of bomen. Tegenwoordig is niks nog toegestaan behalve als het in het linkse woke of abcd…janetten kraam past.

  2. Hier is iets voor te zeggen maar dan zal men meer series dan Mr. Bean een andere leeftijdsrating moeten geven. Kinderen lijken mij meer verzot te zijn op zijn smoelentrekkerijen dan op zijn strapatsen.

  3. Ik zie geen verschil tussen Tom en Jerry en Mr. Bean. Mijn kleinkinderen ook niet. Altijd gezellig lachen geblazen als we kijken. Diegene die er anders over denken doen wat ze willen. Wij doen ook wat we willen.

  4. Ongelooflijk, als je daarnaar kijkt zoals ik met mijn dochter deed, dan reageer je gewoon met ooooh zotte mr. Bean en zeg je er duidelijk bij dat dit grappen zjjn en zeker niet echt kan gebeuren. Heb je als ouder zelf ook nooit es gedaan alsof je struikelde of je hoofd stootte om je kindcte doen lachen?? Kinderen zijn ook niet dom he. Slimmer dan je zou denken. Mijn dochter is toen tekenfilms beginnen kijken ervan op de tablet, ze vond dat keileuk en zie jaar nu, de braafste, liefste en zorgzaamste 13jarige meid dat grappig uit de hoek kan komen en overal geliefd is… zo een zever over agressie en te veel bloot?? Ga naar een zwembad, zie je ook mannen in zwembroek, blote poep wss ook al gezien van de papa, jexziet zijn *** toch niet?? Pfff ongelooflijk!!

Plaats een reactie

Delen