Alexander De Croo (Photonews)

Alexander De Croo (Photonews)

Uncategorized

De Croo niet aanwezig tijdens debat over kernuitstap

Pieter Van Berkel

Premier Alexander De Croo (Open Vld) was niet aanwezig in het vragenuurtje in de Kamer van Volksvertegenwoordigers omdat hij op de openingsceremonie van de EU-Afrikatop in Brussel aanwezig is. Oppositiepartij N-VA had de premier nochtans willen ondervragen over de kernuitstap en de onenigheid die daarover binnen de meerderheid heerst.

Reden voor de afwezigheid van De Croo is de EU-Afrika-top in Brussel. Op de tweedaagse top zijn zeker veertig Afrikaanse regeringsleiders aanwezig, alsook alle EU-regeringsleiders. Ook premier De Croo tekent dus present.

Volgens de premier laat de agenda van de top niet toe om ook aanwezig te zijn op de plenaire zitting in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zo vinden op hetzelfde moment de openingsceremonie en de officiële verwelkoming van de top plaats. In een brief aan Kamervoorzitter Éliane Tillieux (PS) merkt N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover evenwel op dat uit de agenda van de top blijkt “dat zijn aanwezigheid bij de actuele vragen geen hinderpaal opwerpt voor zijn deelname aan de inhoudelijke sessies”.

“Bovendien maakt de politieke actualiteit zijn aanwezigheid in uw huis vandaag noodzakelijk. Daarom vragen wij u dat de premier beschikbaar zou zijn voor de Kamerleden tijdens het vragenuur”, klinkt het verder.

Ministers van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) tekenen wel present. De N-VA richtte actuele vragen over zowel het arbeidsmarktbeleid als de kernuitstap aan De Croo. Volgens de partij is de aanwezigheid van de premier noodzakelijk omdat de discussie rond de kernuitstap lijkt uit te draaien op een regeringscrisis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “De Croo niet aanwezig tijdens debat over kernuitstap”

  1. Ik onthoud de laatste woorden, een regeringscrisis, Wel laat ons echt hopen dat deze fakeregering hierop valt, Maar ik denk het niet ,want ze weten verdomd gaat wat er dan aanhangt

  2. De Croo is al lang bezig om ergens een internationaal en goedbetaald postje te versieren. Iets met Afrika, waar hij de rockster mag uithangen…
    Hoe rapper, hoe liever…

  3. De grote staatsman is enkel staatsman als men al zijn gezever kritiekloos slikt. Als een hond achter de Europese elite aandraven gaat hem beter af maar in eigen land gaat hij gaan lopen als hij het zelf niet meer weet. Wat een zielig figuur.

Plaats een reactie

Delen