Robert Habeck (Photonews)

Robert Habeck (Photonews)

Uncategorized

Duitsland doet deur voor levensduurverlenging kerncentrales niet helemaal dicht

Pieter Van Berkel

Duitsland doet de deur voor een levensduurverlenging van zijn kerncentrales niet helemaal dicht. Dit in het licht van de spanningen met Rusland en onzekerheid over Russische gasleveringen.

De Duitse omroep ARD vroeg aan minister van Economische Zaken en vicekanselier Robert Habeck (Bündnis 90/Die Grünen) of een levensduurverlenging tot de mogelijkheden behoort. Habeck doet de deur niet helemaal dicht. “Het behoort tot de taken van mijn ministerie om deze vraag te beantwoorden. Ik zou het niet op ideologische gronden verwerpen – maar uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het ons niet helpt“, antwoordde hij.

Duitsland besloot in de nasleep van de kernramp in Fukushima over te gaan tot een kernuitstap. Momenteel draaien nog drie kerncentrales in Duitsland.

Volgens Habeck zou een levensduurverlenging evenwel geen zoden aan de dijk brengen voor het eerstvolgend winterseizoen.

“Omdat de voorbereidingen voor de stilleggingen al zo ver gevorderd zijn dat de kerncentrales alleen met de grootste veiligheidszorgen en mogelijk met brandstofvoorraden die nog niet zijn veiliggesteld, zouden kunnen blijven werken”, aldus Habeck. “En dat is zeker niet wat we willen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Duitsland doet deur voor levensduurverlenging kerncentrales niet helemaal dicht”

Plaats een reactie

Delen