Elon Musk: "Waarom zijn de 'traditionele' media zo'n meedogenloze bron van haat?"

Tesla-baas Elon Musk. Shutterstock

Cultuuroorlog

Elon Musk: “Waarom zijn de traditionele media zo’n meedogenloze bron van haat?”

Anton Schelfaut

Tesla-baas Elon Musk heeft zich in een bericht op Twitter kritisch uitgelaten over de traditionele nieuwsmedia. Musk hekelt onder meer de disproportionele aandacht van de media voor negatieve gebeurtenissen. “Waarom zijn de ’traditionele’ media zo’n meedogenloze bron van haat?”, vraagt hij zich hardop af.

“De meeste nieuwszenders proberen de vraag te beantwoorden: “Wat zijn de ergste dingen die vandaag op aarde gebeuren?”, steekt Musk van wal.

“Het is een grote planeet!”, merkt hij fijntjes op. “Het is duidelijk dat er op elk moment ergens slechte dingen gebeuren, maar door je daar onophoudelijk op te concentreren, krijg je geen juist beeld van de werkelijkheid.”

(Lees verder onder de tweet.)

Advertentie-inkomsten

Een Twittervolger antwoordt dat negatief nieuws en haat nu eenmaal beter verkopen, en bijgevolg meer advertentie-inkomsten genereren. “Dat is tot op zekere hoogte waar”, erkent Musk. “Maar podcasts die niet negatief zijn, zoals Rogan, Fridman, Dodd, en TED interviews, zijn erg populair.”

Een deel van de verklaring voor de negatieve berichtgeving van de traditionele media zou volgens hem “de hardnekkigheid van oude gewoontes” kunnen zijn. “Ze proberen zo zelden positief te zijn”, hekelt Musk.

“Achteloze negativiteit (vernietiging) is veel moeilijker dan doordachte positiviteit (schepping)”, besluit de Tesla-topman.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Elon Musk: “Waarom zijn de traditionele media zo’n meedogenloze bron van haat?””

Plaats een reactie

Delen