Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Cultuuroorlog

Fox nieuwsanker over linkse censuur: “De media dringen u een mening op, nog voor de feiten plaatsvinden”

Redactie PAL

Dan Bongino, nieuwsanker voor de Amerikaanse zender Fox News, heeft in zijn programma ‘Unfiltered’ de tactieken van de linkse censuur-brigade uit de doeken gedaan. Hij deed dit na de controverse rond Joe Rogan en zijn podcasts op Spotify.

“Na de controverse rond Joe Rogan, die breed in alle media werd uitgesmeerd, is het duidelijk dat links geobsedeerd is met censuur. Ik wil echter uitleggen hoe een dergelijke censuur in zijn werk gaat.”, steekt Bongino van wal. “Is het je ooit al opgevallen hoe de linkse horde één boodschap brengt en steeds gecoördineerd lijkt? Ze lijken altijd op hetzelfde moment in dezelfde richting te stappen. Raar, he?” Volgens het nieuwsanker maakt het niet uit of er een narratief naar voor moet geduwd worden, of net moet onderdrukt worden. Steeds lijkt men aan hetzelfde zeil te trekken.

The Blue Stack

Deze techniek wordt volgens Bongino “The Blue Stack” of “De Blauwe Stapel” genoemd. “Het gaat om een alliantie van activisten over alle grote instellingen. Banken, technologiereuzen, Hollywood, de academische wereld en de regering. Ze bekleden invloedrijke sleutelposities met als doel om ideologische conformiteit op te dringen en je afwijkende mening te verpletteren.”, licht hij toe. “De regering kan mensen met een ‘foute’ mening niet zomaar van het internet weren. In de plaats laten ze hun activistisch leger los. Zo zetten ze grote bedrijven onder druk om te censureren.”

Het zou echter nog verder gaan dan dat. “Om te weten wat gecensureerd moet worden, moeten ze natuurlijk eerst weten wat mensen zeggen en denken. Dat is de reden dat technologiereuzen zoals Google zoveel private informatie verzamelen over mensen.”, aldus Bongino. “Zo heeft Google onlangs beslist dat ze kunnen voorkomen dat u bepaalde bestanden via Google Drive verstuurt als ze tegen hun beleid ingaan. Dat wil dus zeggen dat ze eerst kijken wat er in je bestanden staat, en dan beslissen of je ze via Google mag doorsturen.”

Vrijheidskaravaan

Volgens Bongino wordt aan de bevolking ook al een mening opgedrongen over bepaalde feiten, nog voor ze zich hebben voorgedaan. Dit wordt duidelijk als het bijvoorbeeld over het ‘vrijheidskaravaan’ gaat dat zich momenteel ook in Europa aan het verzamelen is. “Je krijgt nu al te horen dat het om criminelen gaat die de overheid omver willen werpen, nog voor er zich enig feit heeft voorgedaan. Waarom zou dat zijn, denkt u?”, besluit de presentator.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Fox nieuwsanker over linkse censuur: “De media dringen u een mening op, nog voor de feiten plaatsvinden””

  1. Het liberalisme is de profeet van het nihilisme waar geen toekomst meer is voor lokale gemeenschappen, culturen, natiestaten en solidariteit in de samenleving. De links/liberale censuur-brigade het mekanisme om kritische tegenstemmen het zwijgen op te leggen.

  2. ““Je krijgt nu al te horen dat het om criminelen gaat die de overheid omver willen werpen, nog voor er zich enig feit heeft voorgedaan.”
    Ik heb dat nog niet gehoord. Nu wel, omdat iemand van Fox dat heeft gezegd maar wie gelooft er nu iemand op TV/RADIO?

  3. CNN, MSNBC, WP, etc.. beginnen het pleit te verliezen. Jarenlang hebben zij de anderen van leugens beschuldigd terwijl nu klaar en duidelijk begint te worden dat ZIJ niets anders gedaan hebben dan liegen, manipuleren en verzwijgen. De Amerikaan heeft het gehad met de hypocrisie van fanatieke linkse WOKE-gekkies zoals AOC, Kamala Harris, Ilhan Omar, etc… en met Biden, die dankzij hun steun verkozen werd.

  4. Zo zie je maar dat ‘links’ niet goed is, communisten in de puurste zin van het woord, ze zouden beter links in een cordon steken. Dit zijn de echte ‘amok’makers, ze zijn slecht in hart en nieren want ze verdringen de vrije meningsuiting en anders denken dan hen. En constant het VB met Hitler vergelijken, maar de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Links = woke, evil, Gestapo’s…bwahh…

Plaats een reactie

Delen