Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Leuvense politie wil plaatsverbod voor jongeren na afranseling

Simon Segers

Begin vorige week doken op sociale media beelden op van een afranseling in Leuven. Hierop is te zien hoe een groep jongeren twee jongens slaat en schopt, terwijl de slachtoffers weerloos op de grond liggen. De politie heeft verschillende betrokkenen kunnen identificeren en wil een plaatsverbod voor de daders.

N-VA-ondervoorzitter en Leuvens gemeenteraadslid Lorin Parys deelde de beelden op Twitter en riep op tot een plaatsverbod. “Voor dergelijk gedrag is er geen plaats in Leuven”, schreef de politicus. Hij is van mening dat de feiten te ernstig zijn om eerst een waarschuwing te geven aan de daders.

Politiewoordvoerder Marc Vranckx reageerde op het incident: “We hebben na de vechtpartij heel wat informatie en beelden in handen gekregen. We hebben sinds het voorval veel tijd gestoken in het analyseren van alles wat ons kon helpen om de betrokken individuen te identificeren. Dat heeft veel opgeleverd. We hebben verschillende personen in het vizier en er wordt nu uitgemaakt welke feiten we elk individu ten laste leggen. De beslissing over welke sancties volgen, wordt volgende week genomen. Dat zal gaan van een waarschuwing tot naar alle waarschijnlijkheid een plaatsverbod, afhankelijk van hun betrokkenheid bij de vechtpartij. Dit gedrag pikken we niet in Leuven en dat gaan we opnieuw duidelijk maken.”

https://redactie.palnws.be/2022/01/beelden-duiken-op-van-afranseling-twee-jongens-door-jongeren-in-leuven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Leuvense politie wil plaatsverbod voor jongeren na afranseling”

  1. Waarschuwing ? Noemen ze dat een straf?
    14 dagen cel, dat heeft dat tuig nodig.
    Vermits ze zelf niet vies zijn voor geweld
    maakt zo’n waarschuwing geen indruk.
    Dus van hetzelfde laken een broek.

Plaats een reactie

Delen