Noord-Korea lanceert raket en opvallende propagandavideo

Noord-Koreaans staatshoofd Kim Jong-un. Schermafbeelding (YouTube)

Uncategorized

MR-voorzitter Bouchez wil referendum over kernuitstap

Ward Van Meensel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleit bij de Franstalige radiozender Bel RTL voor een referendum over de kernuitstap. Die zou volgens hem een slechte zaak zijn. Eerder had ook N-VA-voorzitter Bart De Wever al opgeroepen tot zo’n referendum.

Volgens Bouchez is Europa nog steeds te afhankelijk van Russisch gas. Op dit moment zou zo’n 40 procent van de Europese gasinvoer afkomstig zijn uit Rusland. “Poetin gebruikt die invloed om het beleid in Europa mee te bepalen”, meent Bouchez. “Laat dat een reden zijn om de kerncentrales hier nog wat langer open te houden.”

Volksraadpleging

De kernuitstap staat gepland voor 2025, maar daar wil Bouchez niet van weten. Onder meer het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne speelt daarin een rol. Bouchez stelt daarom een volksraadpleging voor. Daarmee wil de MR-voorzitter het behoud van kernenergie realiseren. “Het voorzorgsprincipe vereist dat we vandaag een deel kernenergie behouden, al was het maar om te anticiperen op een stijging van ons energieverbruik”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “MR-voorzitter Bouchez wil referendum over kernuitstap”

  1. Uiteraard moet er een referendum komen. Over heel wat dingen overigens. Zodat er niet meer tegen de bevolking geregeerd wordt, zoals al veel te lang het geval is. Politici vinden mekaar doorgaans in het uitsluiten van de bevolking van de macht.

  2. Het woord “referendum” doet politici al huiveren! We gaan het volk toch niet laten beslissen over iets waar de partijen veel geld kunnen aan verdienen? We laten ze als naar de stembus gaan, maar doen toch ons gedacht, ook al is er geen democratische meerderheid voor te vinden politiek gezien. Nooit, maar ook nooit zal deze schijndemocratie een referendum toelaten.

  3. Groen en links hebben steeds de mond vol van burgerparticipatie, maar in praktijk zullen ze dit referendum niet willen want dan is het duidelijk dat ze in een heel kleine minderheid zitten. Ze zetten liever in op compleet ondemocratische zaken als lotingen en debatten, die ze beter kunnen sturen

Plaats een reactie

Delen