Joe Rogan in diens studio - Afbeelding: schermafbeelding YouTube-uitzending The Joe Rogan Experience

Joe Rogan in diens studio - Afbeelding: schermafbeelding YouTube-uitzending The Joe Rogan Experience

Cultuuroorlog

Neil Young roept Spotify-medewerkers op om ontslag te nemen: “Ga weg voordat het je ziel verslindt”

Niels Geerinck

De Amerikaanse muzikant roept al sinds vorige maand op om het Zweeds muziekstreamingplatform te boycotten. Gebruikers kunnen er de podcast van Joe Rogan beluisteren. Die is volgens Young en andere muzikanten een bron van ‘desinformatie’ en ‘polarisatie’.

De 76-jarige zanger roept al sinds midden januari op tot het boycotten van Spotify en Rogan. De podcast ‘The Joe Rogan Experience‘ van de gelijknamige Amerikaanse host is immens populair en heeft ongeveer 11 miljoen luisteraars per aflevering. Tal van verschillende beroemdheden en persoonlijkheden passeerden al de revue in de studio van Rogan.

Volgens Young moet het streamingplatform de podcast geheel verwijderen. Die zou zogenaamd aan ‘desinformatie’ rondom COVID-19 doen en daarnaast zou Rogan in het verleden ook racistische opmerkingen gemaakt hebben, zo voegt de muzikant nog toe.

Boycotten

Young haalde inmiddels al zijn muziek van het platform af, waarna enkele andere bekende artiesten hem volgden. Daarnaast schreef hij een openbare brief aan de oprichter en bestuurder van Spotify Daniel Ek. Daarin richtte zich ook rechtstreeks tot de medewerkers en riep hij hen op ontslag te nemen: “Hij is jullie grote probleem, het is niet enkel Joe Rogan. Ek trekt aan de touwtjes. Ga weg voordat het je ziel verslindt. De enige doelen die Ek zichzelf stelt zijn financiële doelen. Geen artistieke of creatieve.”

Het hoofd van de Zweedse streamingdienst ‘veroordeelde’ enkele uitspraken van Rogan maar hij behoudt wel de podcastreeks. Ook de Amerikaanse host zelf ging inmiddels publiekelijk door het stof en verontschuldigde zich via zijn sociale media voor zijn oude en ‘omstreden’ uitzendingen.

Steun

Rogan krijgt echter veel steun via sociale media van mensen die niet opgezet zijn met deze openbare heksenjacht en poging tot cancelen. Zo sprak professor Jordan Peterson zijn steunbetuigingen al uit en ook voormalig Amerikaans president Donald Trump laat weten hem een warm hart toe te dragen. “Joe Rogan is een interessante en populaire kerel, maar hij moet stoppen zich te verontschuldigen tegenover het nepnieuws en radicaal linkse maniakken en gekken”, zegt Trump in een verklaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Neil Young roept Spotify-medewerkers op om ontslag te nemen: “Ga weg voordat het je ziel verslindt””

  1. Gvd, wie denkt die oude zak wel te zijn zeg. Dat is pas een staaltje van hoogheidswaanzin. Ge moet maar het lef hebben om mensen met andere gedachten zo te stigmatiseren. R. I. P., ouwe seniele young.

  2. Intolerantie, polarisatie, desinformatie, maniakaal gedrag. Dat valt tegenwoordig allemaal samen onder de term ‘links’. Die gasten zouden beter zichzelf cancelen.

  3. Zijn muziek is mijn muziek niet, dus hij doet maar. Ik luister veel naar USA muziek, hoofdzakelijk uit de zuidelijke staten, als: Blackberry Smoke, The Georgia Thunderbolts, Driving ’n Crying, The Drive By Truckers, The Wild Feathers, Greta Van Fleet, The Killers, The War on Drugs, Charley Crockett, Tom Mayer, Alisson Russell… waren mijn aankopen 2021. Binnenkort nieuw album van Mississippi All Stars. Opa Young kan samen met democraat Springsteen optreden voor Joe R Biden.

  4. Waarom dient Joe Rogan geen klacht in voor eerroof, broodroof en laster ?

    Dat is waar dat fenomeen canceling dat onstond vanuit het links elitaire woke-culturos nest zich toch schuldig aan maakt mijn gedacht.

    Eens dat precedent geschept is door die linkse rat van een Neil Young als voorbeeld te stellen en hem ook te veroordelen met een fikse financiële aderlating zal men wel 2 keer nadenken alvorens broodrovende daden te stellen tegen anders denkenden.

Plaats een reactie

Delen