Het populaire woordspelletje Wordle. Foto Shutterstock

Het populaire woordspelletje Wordle. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Populair woordspel Wordle herkent niet langer “aanstootgevende” woorden als ‘slaaf’

Simon Segers

Het populaire taalspelletje Worlde, eigendom van het bedrijf achter The New York Times, erkent verschillende termen zoals ‘slave’ en ‘bitch’ niet langer als geldige pogingen om het correcte woord te raden. Het bedrijf wil het spel “toegankelijk houden” door “ongevoelige of aanstootgevende” woorden te schrappen uit de lijst.

Het aantal spelers van Wordle groeide de afgelopen maanden exponentieel, mede dankzij gebruikers die dagelijks hun resultaten delen op sociale media. Eind vorige maand kocht het bedrijf achter The New York Times het spel op. Wordle geeft spelers elke dag zes kansen om een Engels woord van vijf letters te raden. Bij iedere beurt moet een bestaand woord ingevoerd worden waarna het spel informatie verschaft over het aantal juiste letters. Verschillende “ongevoelige of aanstootgevende” termen worden nu niet langer erkend als correcte mogelijkheden.

Het gaat om woorden als ‘whore’ en ‘bitch’, maar ook termen zoals ‘slave’. Wanneer de gebruikers deze ingeven, krijgen ze de melding dat het woord “niet langer in de woordenlijst staat”. “We voeren op termijn aanpassingen door in de woordenlijst door obscure, ongevoelige en aanstootgevende woorden te verwijderen om de puzzels toegankelijk te houden voor meer personen”, duidde een woordvoerder van The New York Times.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Populair woordspel Wordle herkent niet langer “aanstootgevende” woorden als ‘slaaf’”

  1. Gedaan met de ‘vuile boekskens’ die vroeger ‘onder den toog’ verkocht werden. Als het woord ‘slaaf’ niet meer wordt aanvaard zijn er ook geen ‘slavendrijvers’ meer. Wat verwijt men dan nog de witte mannen? Dat ze binair zijn allicht.
    Idem dito het woord ‘bitch’.Wat denkt onze Connard daarvan?
    Het wordt tijd de frontale aanval tegen de hersenspinsels van die geestesverweekten in te zetten.

  2. Typisch woke: over slaven mag niet gesproken worden omdat er in het verleden heel wat slecht is gebeurd. Maar de miljoenen “slaven” in de oliestaten, Azië met China op kop, en anderen in Afrika en Zuid Amerika, worden bewust over het hoofd gezien en moeten in het vergeethoekje geduwd worden. Politiek correctheid op zijn best, kop in het zand maar wel de eigen bevolkingen demoniseren.

Plaats een reactie

Delen