Jamal Ikazban (Bron: Photonews) Brussels 25/10/2019 pict. by Bert Van den Broucke © Photo News

Uncategorized

PS-parlementslid en Ecolo-politica manifesteerden voor vrijlating Oussama Atar

Redactie PAL

Georges-Louis Bouchez heeft op Twitter een opvallend fragment gedeeld. Op de beelden zijn Jamal Ikazban (PS) en Zoé Genot (Ecolo) te zien, terwijl ze in 2010 manifesteren in Brussel voor de vrijlating van Oussama Atar. Deze plande jaren later de aanslagen in Brussel en Parijs.

“Mensenrechtenles door PS-volksvertegenwoordiger Jamal Ikazban en Zoé Genot (Ecolo) in strijd voor de vrijlating van een man die het brein achter de aanslagen in Brussel & Parijs blijkt te zijn.”, stelt Bouchez in zijn tweet. In het fragment dat onder het bericht is geplaatst, zien we een groep mensen die in 2010 protesteren aan het Justitiepaleis in Brussel. Ze eisen de vrijlating én repatriëring naar België van Oussama Atar. Die zat op dat ogenblik al enkele jaren vast in Irak, omdat hij betrokken was bij wapenhandel en banden onderhield met Al-Qaida.

Omdat er op een bepaald moment zorgen waren over de gezondheidstoestand van Atar, werd een campagne opgezet die de naam “Red Oussama” droeg. Deze werd gesteund door Amnesty International en verschillende parlementsleden van Belgische partijen, waaronder dus Jamal Ikazban en Zoé Genot. Ook de toenmalig Amerikaanse ambassadeur in Brussel bemoeide zich met de zaak, en vroeg de spoedige vrijlating van Atar.

“Islamofobie”

“Hij is veroordeeld voor drie keer niks.”, stelt Ikazban in het fragment. “Wat er ook van waar is, het is een Belgische burger en we moeten het dus voor hem opnemen.” Volgens het PS-parlementslid was het dus de taak van van de Belgische ambassade in Irak om Atar terug te halen. Het feit dat dit niet snel genoeg gebeurde was volgens Ikazban te wijten aan islamofobie in Europa. “Islamofobie bestaat en wint terrein. Daartegen moeten we ons verzetten.” Daarnaast bekritiseerde hij ook de wetten die in de nasleep van 2011 doorgevoerd zijn in de strijd tegen het terrorisme. “Het zijn onrechtvaardige wetten. Ze zijn haastig genomen en ik denk dat we in dergelijke gevallen net het hoofd koel moeten houden.”

“Oorverdovende stilte”

Uit de tweet van Bouchez blijkt dat hij deze uitspraken er ver over vindt. Dat verkozen parlementsleden het opnemen voor iemand die destijds al banden met een terreurgroep onderhield zou men volgens de MR-voorzitter niet zomaar mogen laten voorbijgaan. “Elders zou dat een schandaal zijn. In Franstalig België, oorverdovende stilte.”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “PS-parlementslid en Ecolo-politica manifesteerden voor vrijlating Oussama Atar”

  1. Links, linker, linkst, extreem links. Uiteraard ben ik trots dat ik islamofoob ben, ze willen zelf de ongelovigen zoals de haatkoran voorschrijft in 2/24. Misschien dat de moslims civilofoob zijn en niet in een beschaving kunnen leven. Toch vreemd dat het Vlaams Belang steeds als extreem word benoemd zonder dat ze ooit aanslagen of moorden hebben gedaan en dat uiteindelijk links de grootste moordenaars zijn. Of het zal aan mij liggen zekers.

  2. En daar heeft Bouchez inderdaad een sterk punt. PS en Ecolo is een partij waar zich veel van deze mensen zich verschuilen om een helpende hand te kunnen reiken aan deze moordenaars.
    Waar zit justitie en parket, minister van justitie? Zij steken zoals gewoonlijk hun hoofd in het zand. Zij vinden deze situatie helemaal niet erg. Zij laten liever hun eigen volk uitmoorden.

  3. ik zou de slachtoffers van de islam terreur aanslagen op zaventem en maalbeek alleen maar aanraden om klacht in te dienen tegen deze politici; waarom treed het gerecht niet op ?

  4. Het gerecht en de wereldvreemde politiek getinte linkse woke-rechters zijn de kankerende etterbuil van onze gemeenschap. De enige medicijn of kuur is simpelweg dit kankergezwel uitsnijden. En liefst snel voor er metatasen optreden. Liever geen rechters dan wat we nu hebben!

Plaats een reactie

Delen