Terwijl militaire spanningen toenemen, focust Amerikaans leger op "noodzaak aan diversiteit en inclusie"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Te midden van militaire spanningen: Amerikaans leger focust op diversiteit en inclusie

Carl Deconinck

Het Amerikaanse ministerie van Defensie krijgt heel wat kritiek na een zeer omstreden artikel dat het gisteren publiceerde op de eigen website. Daarin onderstreept het hoezeer diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie noodzakelijk zijn in het Amerikaanse leger. Op sociale media krijgt Defensie ervan langs omwille van de woke houding, zeker in tijden waarin de spanningen met Rusland hoog oplopen.

Een belangrijk adviseur, Bishop Garrison, legt in het artikel uit hoe belangrijk zogenaamde minderheden zijn voor de toekomst van het leger. “Het diversiteitsprogramma kan een manier zijn om de VS militair meer succesvol te maken bij het voltooien van kritische missies en onze kracht dodelijker maken.” Garrison beweert verder dat rekruten met een “diverse achtergrond zullen zorgen voor meer innovatieve denkwijzen, meer innovatieve oplossingen om erg complexe en moeilijke problemen rond de nationale veiligheid op te lossen”. Hij sluit af met de bewering dat “het niet moet gebeuren omwille van een culturele ideologie of een cultuuroorlog, helemaal niet, het is geen diversiteit omwille van de diversiteit”.

(Lees verder onder de tweet.)

Woke-ideologie

Weinig mensen lijken die laatste stelling te geloven. Het Amerikaanse leger kiest namelijk al veel langer voor de woke-ideologie. Zo nam de luchtmacht kledij in gebruik waarmee zwangere vrouwelijke piloten zouden kunnen vliegen. Vorig jaar werd een officier ontslagen na het aan de kaak stellen van marxisme en kritische rassentheorie binnen de Amerikaanse strijdmacht. Ook pakte het leger uit met de promotie van een transgender tot admiraal. Afgelopen zomer beweerde generaal Mark Milley, de hoogste officier binnen het leger, dat hij “blanke woede” wilde begrijpen.

Het Amerikaanse leger heeft een strategisch plan rond diversiteit. Dat werd geschreven door Richard Torres-Estrada. Op sociale media is hij een linkse activist die de politie aanvalt, BLM-propaganda verspreidt en anti-Trumpboodschappen deelt. Daarbij lijkt de ideologie dus wel zwaar door te wegen.

Kritiek

Heel wat mensen zijn dan ook bijzonder sceptisch en hebben veel kritiek op het wokegedrag van het Amerikaanse leger. Schrijver Ryan Gidurksy stelt zich de vraag of “de Chinezen dat ook doen in hun leger”. Komiek Tim Young stelt vast: “Onze vijanden lachen ons uit.” De Libertaire Partij van New Hampshire vraagt zich af of “het Amerikaanse leger exemplaren van ‘White Fragility’ naar de Russen zal sturen” en wijst erop dat “er geen ‘safe spaces’ zijn aan het oostfront”.

Het staat in elk geval vast dat niet-Westerse legers de woke-ideologie aan zich voorbij laten gaan. Meer nog, de Chinese overheid doet er zelfs alles aan om mannelijkheid bij jongens te promoten. Ook de Russische president Vladimir Poetin waarschuwde al voor de ideologische ontwikkelingen die plaatsvinden in het Westen en ziet veel gelijkenissen met wat er een eeuw geleden gebeurde in Rusland. De verschillen tussen de rekruteringsvideo’s van de drie landen zijn veelzeggend. Waar China en Rusland kiezen voor viriliteit, kracht en patriotisme, kiest Amerika voor woke met een focus op ras en gender.

https://www.youtube.com/watch?v=Kfe6d6MzeLM

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Te midden van militaire spanningen: Amerikaans leger focust op diversiteit en inclusie”

  1. Met zo’n leger hebben de USA de strijd op voorhand verloren.
    Onder een woke tirannie kan men niet voor gemeenschappelijke waarden strijden. Dit geldt evenzeer voor de EU en dat weet de tegenstrever ook.

  2. Ik vind dat ten bate der broodnodige inclusieve “diversiteit” er een G.I. transgender Marines bataljon zou moeten komen, gehuld in roze battle dress en geschoeid met pistachegroene combat shoe bottines. Zodat het Russisch leger zich bescheurt van het lachen en zo niet langer operationeel gevaarlijk zou kunnen zijn. Want Russische humor is nu eenmaal totaal “diverser” dan de woke humor uit dat grootse open lucht zothuis ter wereld. “Leve de Diversiteit”, Heilige Koe der Linkse Kerk , ik ga er vandaag nog een kaarsje voor branden ,voor dat plaasteren beeld in de Linkse Kerk van LINK(s)ebeek.

Plaats een reactie

Delen