Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Trump verdedigt Joe Rogan: “Stop met je te verontschuldigen”

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft besloten zich te mengen in de heisa rond podcastpresentator Joe Rogan. Hij vindt dat Rogan “moet stoppen zich te verontschuldigen”.

“Joe Rogan is een interessante en populaire kerel, maar hij moet stoppen zich te verontschuldigen tegenover het nepnieuws en radicaal linkse maniakken en gekken”, zegt Trump in een verklaring. “Op hoeveel manieren kun je zeggen dat het je spijt? Joe, ga gewoon door met waar je zo goed in bent en laat ze je niet zwak en bang maken. Dat ben je niet en dat zal je nooit zijn!”

The Joe Rogan Experience is de meest beluisterde podcast op de muziekdienst Spotify. Rogan kwam onder vuur te liggen toen zanger Neil Young ermee dreigde het Zweedse bedrijf te boycotten, omdat er volgens hem desinformatie over vaccins in de podcast aan bod zou komen.

De storm ging niet liggen, want sinds enkele dagen geleden circuleert een gemonteerd filmpje waarin Rogan het woord “nigger” zegt. Hoewel de fragmenten uit de context werden gerukt – Rogan gebruikt het woord nooit als scheldwoord en citeert het alleen maar – verontschuldigde hij zich intussen voor het woordgebruik.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen