Van Rooy (VB) confronteert Somers: “65.000 Antwerpse moslims consistent fundamentalistisch”

Sam Van Rooy en Bart Somers. Photo News

Binnenland politiek

Van Rooy (VB) confronteert Somers: “65.000 Antwerpse moslims consistent fundamentalistisch”

Ruben Notteboom

Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) heeft woensdag minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) geconfronteerd met het moslimextremisme dat “blijft woekeren in onze samenleving”. Van Rooy verwees hierbij naar de dertien huiszoekingen die de federale gerechtelijke politie dinsdag uitvoerde. Er werden dertien verdachten gearresteerd, waarvan acht personen zijn aangehouden. De vijf andere zijn voorwaardelijk vrijgelaten.

De gearresteerde verdachten maakten deel uit van een zeer jonge terreurgroep. De groep had nog geen concrete plannen, maar verspreidde wel salafistisch-jihadistische propaganda en had banden met IS. “Verschillende van de gearresteerden waren al langer gekend bij het parket en kwamen als minderjarige reeds in beeld in onderzoeken rond terrorisme. Ze kwamen ervan af met een fopstrafje. De traditionele partijen zouden zich moeten schamen”, oordeelde Van Rooy.

Deradicaliseringsbeleid

Van Rooy meent dat het deradicaliseringsbeleid van de Vlaamse overheid faalt. Volgens hem zijn de dertien gearresteerde verdachten van afgelopen dinsdag slechts “het topje van de islamfundamentalistische ijsberg”.

De politicus verwees ook naar het onderzoek van dr. Ruud Koopmans, hoofd van de cel migratie bij het Berlijnse Centrum voor Sociale Wetenschap. Uit dat onderzoek blijkt dat in Antwerpen 65.000 moslims wonen die “consistent fundamentalistisch zijn”. “Zo vinden deze moslims dat de tot haat, geweld en terreur oproepende Koran boven ónze wetten staat”, aldus Van Rooy

“Politiek establishment weigert situatie ernstig te nemen”

Volgens Van Rooy falen de overheid en het deradicaliseringsbeleid. Ook vindt hij dat het “politiek establishment de ernst van de moslimextremistische dreiging niet ernstig neemt”. Hij verwees hierbij naar de manier waarop “de traditionele partijen Sharia4Belgium weglachten als een groepje slechtje stand-upcomedians”.

Van Rooy meent dat de Vlaamse regering opnieuw de ernst van de situatie ontkent. “Minister Somers, onderzoeken die aantonen dat er in onze samenleving ondertussen al honderdduizenden moslims zijn die Sharia4Belgium-achtige ideeën omarmen, weigert u nog steeds ernstig te nemen”, besloot Van Rooy.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

20 gedachten over “Van Rooy (VB) confronteert Somers: “65.000 Antwerpse moslims consistent fundamentalistisch””

  1. Somers werkt staatsondermijnend.

    Verder dan meldlijnen melden is hij nooit geraakt.

    Los hiervan, de klucht van 2,5 MLD Vlaams geld voor een bouwstop is pervers.
    2500 miljoen euro spenderen voor zo’n zotte beslissing is misdadig.
    Je reinste ambtenarenkak.

  2. SSomers subsidieerd de haat die de koran verspreid, 12 diyanet en 4 milli gurus moskeeën heeft die gesubsidieerd terwijl hij in de pers het tegendeel beweert. Koran 2/24 zegt dat men de ongelovigen moet doden en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen, herdenk New York 9/11 met 4000 doden, dagdagelijks moorden de moslims en SSomers geeft ze in ons land financiële steun dit wil zeggen dat hij aanzet tot haat. Moet die dan niet voor de rechtbank verschijnen? Van racisme gesproken!

  3. Die islamitische radicalisatie wordt gesponsord met Amerikaans belastinggeld. (via de NED, OSF en andere “NGO’s”) En toch blijft het Vlaams Belang de VS en de NATO steunen !!! Dat rijmt toch niet samen ?

  4. De USA financieren chaos in de wereld, via de CIA, om daarna haar cavalerie ter plaatse te sturen. Die lokale oorlogen zijn big business. Haast alle politieke partijen in Vlaanderen en Belgikske kiezen partij voor het Amerikaans imperialisme. En dan valt er al eens een beloning te graaien: zie madammeke Wilmès.

  5. het probleem zit er hem in dat er nog teveel Vlamingen voor de verraders en idiote partijen stemmen,zoals de vld,cvp,groen en de vooruit-achteruit acné-koppen.En om een regering te vormen moet je die idioten erbij nemen en hen bevoegdheden geven en de ene idioot is nog idioter dan de andere. imam-somers is daar het bekendste boegbeeld van.Nog 2 jaar moeten we die halve gare van mechelenkesh nog uitzweten,dan is het hopelijk gedaan met die verraderspartij van lachebekje en posrno-sander

  6. Dit gaat over open deuren intrappen. Iedereen die een beetje de actualiteit volgt weet dat wij met een politiek laf systeem zitten opgescheept gedragen en georganiseerd door de linkse correct denkende partijen en de dogmas van Europa die de hielen likken van de Moslimlanden. Onze identiteit is en wordt verkwanseld en is benieuwd of ze later aan hun kinderen en kleinkinderen kunnen uitleggen dat ze aan de goede kant van de geschiedenis stonden.

  7. Dat blijft gereserveerd voor Links-Liberale PoCo-Propaganda en al wat daar niet volledig mee congrueert zou vermeende “haatspraak” zijn, politiek-correct bevooroordeeld beschouwd.

  8. Wie weet wat islamofiel Somers allemaal in zijn Links Liberaal “Hanna Arendt Instituut” te Meccalen-aan-de-Dijle aan het brouwen is tegen dat Vlaanderen uit dat UNIA gedrocht stapt. Van de regen in de drup ?

Plaats een reactie

Delen