Thierry Baudet, partijleider van het Forum voor Democratie. Foto: Shutterstock

Thierry Baudet, partijleider van het Forum voor Democratie. Foto: Shutterstock

Cultuuroorlog

Coronakritisch boek van Thierry Baudet wordt dan toch verkocht via Bol.com

Niels Geerinck

Het nieuwste boek van Thierry Baudet, Het coronabedrog, deed heel wat stof opwaaien bij onze noorderburen. De Nederlandse webshop Bol.com weigerde, na klachten, nog om het boek via zijn site te koop aan te bieden. Maar de nieuwe pennenvrucht van Baudet staat inmiddels al op nummer 1 in de lijst van best verkopende boeken in Nederland. Zodoende beslist de site nu alsnog om het wél te gaan verkopen. “Kijk. Money talks”, reageert Baudet ludiek.

De nieuwste uitgave van Forum voor Democratie-voorzitter Thierry Baudet is een kritische benadering van hoe volgens hem de coronacrisis door de politiek werd geïnstrumentaliseerd. Het boek sloeg meteen in als een bom en klom op naar nummer 1 in de top 60 van best verkopende boeken in Nederland. Volgens Baudet is dit een huzarenstukje en een gigantisch succes, aangezien het boek niet in de media besproken werd en omdat een internetgigant zoals Bol in eerste instantie weigerde om het boek te verkopen. “De mensen willen gewoon de waarheid weten over corona, de vaccins en de globalistische machtsgreep”, aldus de partij via Twitter.

Onderzoek

Bol verklaarde dat ze in eerste instantie besloten hadden om het boek niet te verkopen, omdat er meldingen zouden zijn binnengekomen dat het boek zou aanzetten tot discriminatie of geweld. “We vinden het ook van groot belang om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Mits boeken niet aanleiding geven tot discriminatie en/of geweld. We hebben daar bij dit boek wel een melding van gekregen.”

Vervolgens werd door de verkoopsite een onderzoek opgestart, waarna besloten werd om het boek dan toch te verkopen. Bol zegt wel dat het “aanvullende informatie” op de verkooppagina van het boek zal publiceren. “We hebben onderzoek gedaan op basis van meldingen over mogelijk misleidende informatie. Na dit onderzoek is besloten dat het boek wel door ons verkocht zal worden, en deze vanaf morgen op de website te vinden zijn met aanvullende informatie”, zo deelde het bedrijf mee in een verklaring op Twitter.

Ook Baudet zelf reageerde op het nieuws, hij vindt de aanvullende informatie maar een zwaktebod en roept de mensen die interesse hebben op om het boek via de website van de uitgeverij aan te schaffen. “Kijk. Money talks”, zo klinkt het. “Maar ‘gelukkig’ wel met ‘aanvullende informatie’. Whaha. Mensen, blijf anders gewoon via Amsterdambooks.com bestellen”, aldus de auteur via Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Coronakritisch boek van Thierry Baudet wordt dan toch verkocht via Bol.com”

Plaats een reactie

Delen