Dries Van Langenhove - Foto Belga

Uncategorized

Dries Van Langenhove uitgejouwd in de Kamer na uithaal naar “fake vluchtelingen”

Wannes Neukermans

De tussenkomst van Kamerlid Dries Van Langenhove (VB) werd donderdag in het federaal parlement onthaald op boegeroep van zo goed als de hele tribune. Hij sprak tijdens het vragenuurtje over duizenden “fake vluchtelingen”, die volgens hem de plaats innemen van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. “Gelukzoekers en illegale migranten nemen plaatsen in die zouden moeten bestemd zijn voor Oekraïense vluchtelingen”, aldus Van Langenhove. Zowel premier De Croo als staatssecretaris Mahdi lieten tijdens hun antwoord hun ongenoegen over de tussenkomst van Van Langenhove blijken.

“Miljoenen Oekraïners zijn momenteel op de vlucht voor het verschrikkelijke oorlogsgeweld in hun land”, stak het Kamerlid van wal. Volgens hem was er een opvallend verschil met de asielcrisissen van de afgelopen jaren: “Toen zagen we vooral hoe mannen hun vrouw en kinderen achterlieten, en er heel veel fake vluchtelingen in de migratiestroom naar West-Europa zaten.” Van Langenhove vindt dat we nu pas kunnen spreken van échte vluchtelingen: “We zien nu hoe vrouwen en kinderen uit Oekraïne massaal naar hier komen. We zien hoe mannen van West-Europa terugkeren naar hun vaderland, om Oekraïne te beschermen. De omgekeerde beweging dus”, aldus het Kamerlid.

https://redactie.palnws.be/2022/03/frankrijk-1-op-3-vluchtelingen-uit-oekraine-is-geen-oekrainer/

Gelukzoekers nemen plaats in van Oekraïners

Van Langenhove vindt het onaanvaardbaar dat er, volgens hem, zo veel fake vluchtelingen in de asielcentra zitten. “Dit is de regio van Oekraïne: wij moeten die vrouwen en kinderen helpen. Het Vlaams Belang heeft altijd gepleit voor opvang in eigen regio.” Hij is dan ook tevreden om te zien dat er in Vlaanderen zoveel solidariteit te merken is. “Maar waar ik mij behoorlijk boos over heb gemaakt, is dat er 30.000 opvangplaatsen zijn in ons land, die momenteel vol zitten met Afrikanen, mensen uit het Midden-Oosten: vol met mensen die in werkelijkheid geen vluchteling zijn.” Van Langenhove had het over fake asielzoekers, gelukzoekers en illegale migranten die plaatsen innemen van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Hij verwees ook nog naar het feit dat 1 op 3 vluchtelingen die uit Oekraïne aankomen in Frankrijk geen Oekraïner blijkt te zijn.

Zowel premier De Croo (Open Vld) als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) lieten blijken dat ze de uitspraken van Van Langenhove ‘not done’ vonden. Ook vanop de banken kreeg het Kamerlid heel wat naar zich heen geroepen. De Croo noemde de uitspraak “beschamend”. Mahdi vond dan weer dat de uitspraak van Van Langenhove niet klopte: “Onze deuren staan inderdaad enkel open voor echte vluchtelingen: uit Oekraïne, maar ook uit Afghanistan, het Midden-Oosten en landen in Afrika.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

28 gedachten over “Dries Van Langenhove uitgejouwd in de Kamer na uithaal naar “fake vluchtelingen””

  1. Dries spreekt de waarheid, en die kwetst natuurlijk, die linkse communistische rakkers kunnen misschien extreem linkse Putain eens aanpakken…, ooo nee, links promoot vechten natuurlijk, ze sturen wapens…

  2. De waarheid kwetst. Voor het gemak schuift men Van Langenhove bij de Poetin-aanhang.
    De linkie-winkies weten het zelf niet meer, maar dat CD&V het linkse spelletje meespeelt is bedenkelijk.

  3. Respect voor de politieke moed van Dries Van Langenhove. Het is ook mijn mening dat asiel moet beperkt blijven voor vluchtelingen uit de regio. Dwz naar mijn opinie uit West-Europa. Overigens blijkt dat de spirituele vaders van de Liberalen in 1940, 8000 politieke vluchtelingen, die asiel hadden verkregen in België, van hun vrijheid beroofden om naar concentratiekampen in Frankrijk te deporteren.
    Een tip voor Dries: doe een voorstel in de Kamer om een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de gedeporteerden van 10 mei 1940.

  4. prachtige en waarheidsgetrouwe verklaring, met dat boe geroep steken ze hun onbekwaamheid weg de bende van links.
    Hebben geen ander antwoord om te reageren, want de waarheid is de waarheid en die komt in 2024
    De waarheid mag niet gezegd worden, en het is de waarheid, kijk maar naar al de foto’s

  5. De politiek-correct ontaarde geïndoctrineerden die zich verschansen achter het Cordon Discriminatoir, na decennia de incarnatie van “discriminatie op basis van politieke overtuiging”, plegen intentionele struisvogelpolitiek tegenover economische asielzoekers, opportunistische gelukzoekers die zich camoufleren als vermeende asielzoekers. Ons electoraal vonnis van 2024 over het xenofiel wanbeleid zal onbarmhartig zijn, de peilingen liegen niet…..

  6. Dries is geniaal en vertolkt de “onderstroom” die leeft bij het Eigen Volk, tot spijt van elke pipo & pipa der struisvogel politiek partijen die het benijdt. Recht door zee, “doe wel en zie niet om” op weg naar ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 waarbij de PoCo-mini partijtjes electoraal zullen uitgegomd worden, zodat ze met te weinig zullen zijn om nogmaals bijeengevaagd te worden tot een tweede Vivaldi mesthoop.

  7. Was mij al opgevallen dat daar allerlei Afrikaanse en Maghrebijnse Oekraïners tussen liepen. Alweer is het Vlaams Belang de enige die zijn nek uitsteekt om de kat de bel aan te binden, en er nog voor uitgejouwd wordt ook. Niet in mijn naam – bedankt Dries V L!

  8. Wat was er eigenlijk verkeerd met het betoog van Van Langenhove? De waarheid heeft haar rechten. Er zijn inderdaad mensensmokkelaars die misbruik maken van deze ellendige oorlogssituatie.

  9. Dries Van Langenhove heeft wel een punt. Verwijder alle “uitkeringstoeristen” uit de asielcentra, en er is plaats in overvloed. Het verschil maken en benoemen tussen echte oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen is nu meer dan ooit nodig en heeft totaal niets te maken met racisme of discriminatie.

  10. Beke wordt belaagd en Mahdi niet.

    Terwijl eender welke scholier het verschil ziet tussen echte vluchtelingen en heilzoekers.

    Nog een verschil: van de ukrainers kan worden verwacht dat ze vroeg of laat huiswaarts gaan.

  11. ik heb de plenaire gevolgd en als NVA-er moet ik DVL gelijk geven.Ik volg dagelijks het nieuws op TF1 en FR3 en moet vast stellen dat DVL gelijk heeft.Wanneer zullen mooie ursula en kale michel aan zelenski zeggen dat hij geen aanspraak kan maken op EU lid of Navo lid.Zij zijn de oorzaak van de oorlog en niet Poetin

  12. Robin raemaekers ,journalist voor Vtm in Oekraine – heeft verleden week rechtstreeks (live) verklaard dat hi het zeer vreemd vond dat er ook vele noord afrikanen e.a mee in de lange stoet aan het stappen waren van de echt Oekrainse vluchtelingen – en bij vragen van Robin hieromtrent rechtstreeks aan de N Afrikanen kwamen ze zelf met drogreden , zoals ik ben hier student – dus inderdaad misbruiken weeral eens deze echte vluchtelingen de situatie van een ander zijn leed
    ik heb bij deze nieuwsuitzending geen enkel scheef woord gelezen, gehoord of boegeroep vernomen

  13. Dat eerste minister De Croo even zijn licht gaat opsteken bij zijn Franse ambtgenoot Jules Castex, zal hij die cijfers dan ook beschamend vinden?
    Wat een tunelvisie.

  14. Plaats een foto van de mannelijke ‘vluchtelingen’ van wie Merkel zei ‘Wir schaffen das’ naast een foto van de Oekraïnische vrouwen met kinderen die nu aangekomen zijn.
    De lafaards die vrouw en kind achterlaten tegenover de helden die hun vaderland gaan verdedigen. Maar ’t zal wel weer niet waar zijn.

  15. Waarom mag iemand niet langer zijn mening vertolken, als dat op een fatsoenlijke manier gebeurt? Waarom mogen sommige dingen niet gezegd worden? Noemt met dit democratie??

Plaats een reactie

Delen