Elon Musk drijft de spot met linkse critici die niet willen betalen voor blauw vinkje op Twitter

@elonmusk

Uncategorized

Elon Musk: “Heropstart Europese kerncentrales essentieel voor (inter)nationale veiligheid”

Pieter Van Berkel

Tesla-baas Elon Musk roept Europese landen op om stilgelegde kerncentrales opnieuw op te starten, in het licht van de oorlog in Oekraïne. Volgens hem is dit “essentieel” voor de nationale en internationale veiligheid.

“Hopelijk is het nu overduidelijk dat Europa slapende kerncentrales weer moet opstarten en het vermogen van bestaande centrales moet opvoeren”, tweet Musk. “Dit is essentieel voor de nationale en internationale veiligheid.”

Mythes

De topondernemer ontkracht vervolgens een reeks mythes over kernenergie, zoals de angst voor straling. “Voor degenen die (ten onrechte) denken dat dit een stralingsrisico is, kies wat je denkt dat de slechtste locatie is”, aldus Musk. “Ik zal erheen reizen en plaatselijk gekweekt voedsel eten op TV. Ik heb dit vele jaren geleden in Japan gedaan, kort na Fukushima. Het stralingsrisico is veel, veel lager dan de meeste mensen geloven.”

Ook is kernenergie veel beter in de strijd tegen de klimaatverandering, merkt Musk op. “Ook is kernenergie veel beter voor de opwarming van de aarde dan het verbranden van koolwaterstoffen voor energie”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Elon Musk: “Heropstart Europese kerncentrales essentieel voor (inter)nationale veiligheid””

  1. Eerlijk gezegd hoeft het van mij niet en zeer zeker niet nu de wereld zo explosief is. Ik denk dat het beter is te doen wanneer bepaalde situaties meer gestabiliseerd zijn. Met deze ernstige spanningen in de wereld moet je niet gaan spelen met vuur.

Plaats een reactie

Delen