Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

In beeld: Oekraïners schieten Russische aanvalshelikopter uit de lucht

Carl Deconinck

Het Oekraïense leger heeft spectaculaire beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe het een Russische gevechtshelikopter uit de lucht haalt. De afgelopen 24 uur zou Rusland meerdere vliegtuigen verloren hebben.

De beelden werden oorspronkelijk verspreid via Telegram, via het kanaal ДвіЩ, en werden bevestigd door Oryx, een project van de Nederlandse militaire analist Stijn Mitzer. Via dat project probeert hij de Russische verliezen correct in beeld te brengen, aangezien Oekraïne die durft te overdrijven en Rusland geneigd is om alles te ontkennen of minimaliseren. Hij komt tot de conclusie dat Rusland de afgelopen 24 uur zware verliezen heeft geleden. Het land verloor zeker 5 toestellen.

De uit de lucht gehaalde vliegtuigen zijn: 1 Sukhoi SU-34, een geavanceerde supersonische straaljager, 2 Sukhoi SU-25’s, subsonische straaljagers die luchtsteun leveren aan grondtroepen, 1 Mi-24, ook wel een ‘vliegende tank’ genoemd, een grote Russische gevechtshelikopter die ook een klein aantal militairen kan vervoeren. Filmliefhebbers kunnen deze herkennen van de films Rambo II en Rambo III. Ten slotte werd ook een Mi-8 transporthelikopter neergehaald.

De beelden van de Mi-24 werden ook op Twitter gedeeld.

Ook werden er beelden van de neerstortende SU-34 gedeeld.

We zien ook piloten die met de parachute moeten ontsnappen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “In beeld: Oekraïners schieten Russische aanvalshelikopter uit de lucht”

  1. Men vergeet het wel eens: het zijn de Amerikaanse gesofisticeerde wapenleveringen aan de Taliban in Afghanistan die de Russen destijds pijn hebben gedaan. Het staat Poetin ook te wachten in Oekraïne.

  2. Wat een getoeter !! Eén. Eén helikopter. De helft van Ukraine is al in handen van Rusland. De Russen hebben Kiyv in de klem.Odessa is in handen van de Russen. De grens met Moldavie is bezet. Zelenskyy kan geen kant meer op. Binnen enkele dagen is er geen sprake meer van Zelenskyy.

  3. Zelensky lijkt meer en meer de geprogrammeerde pion van EU en VS die zij nodig hebben om een groot conflict te rechtvaardigen. Gewoon zo smerig als we de Amerikaan al 70 jaar kennen: overal ter wereld in conflict, nooit op eigen grondgebied. Waren ook altijd van die vredesmissies, zoals Poetin het dan ook maar noemt. Ook mogen we Turkije niet onderschatten, want de Turken staan of vallen bijna met het eten uit Oekraine. Anderzijds geldt zoals voor alle producten: wat Zelinsky wou leveren, zal Poetin ook wel willen leveren. En zeker als hijzelf de prijs mag bepalen. Er zal op het land uiteindelijk niet minder geproduceerd gaan worden, de vraag is wie kan of mag het kopen straks.

  4. Allemaal goed en wel maar we blijven vrolijk tanken bij Lukoil, 100 % Poetin. Ik betaal liever enkele euro’s meer dan bij die maffia te tanken want iedere liter daar is een dode Oekraïner bij Geen woorden maar daden ook in eigen streek.

  5. Ondertussen steunt onze regering een neo nazi regime, voor zover het cordon, en betalen wij nu, of toch degene die dat zich kan permiteren , 10 maal zoveel voor de gas dan vorig jaar.
    Bedankt vivaldi.

Plaats een reactie

Delen