Meyrem Almaci (Belga)

Uncategorized

Meyrem Almaci stopt als partijvoorzitter Groen

Wannes Neukermans

Meyrem Almaci houdt er mee op: na acht jaar als Groen-voorzitter vindt ze het tijd om de functie door te geven. Wie haar opvolger wordt is nog onbekend. Het nieuws werd bevestigd aan de HLN-redactie.

Almaci werd voor het eerst partijvoorzitter van de groenen in 2014. Ze behaalde toen 60 procent van de stemmen. Ondanks de talloze klimaatmarsen en de zogenaamde ‘groene golf’, was de verkiezingsoverwinning in 2019 eerder beperkt. Haar herverkiezing verliep dan ook minder vlot: ze haalde slechts 53,2 procent van de stemmen. Op een persconferentie om 11 uur zal Meyrem Almaci officieel aankondigen dat ze ermee stopt, in aanwezigheid van de partijtop.

https://redactie.palnws.be/2022/01/in-de-kijker-meyrem-almaci/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Meyrem Almaci stopt als partijvoorzitter Groen”

  1. Hopelijk komen er nu rationele mensen aan bod bij Groen,die gezond verstand boven dogma’s stellen en die serieus willen samenwerken over de partijgrenzen heen om realistische doelstellingen te behalen ipv utopische.De gewone mensen zijn het kotsbeu dat ze gepluimd worden om co2 neutraal te wonen en lte even in speldekop België,terwijl de reusachtige landen die onze ‘klimaatneutrale’ goederen produceren steeds meer vervuilen…

  2. Hopelijk vinden ze bij Groen een nieuwe voorzitter die verder linkse naïeve kiezers kan aantrekken. Groen moet zeker blijven bestaan. Anders loopt een deel van hun kiezers naar de partij Vooruit. Dan groeit Vooruit en dat hebben we beter niet.

Plaats een reactie

Delen