Oorlogsvluchtelingen aan het Bordetziekenhuis in Brussel (Belga)

Binnenland politiek

Nieuw registratiecentrum voor Oekraïners op Heizel

Wannes Neukermans

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) bevestigde vandaag dat er in Paleis 8 op de Heizel een nieuw registratiecentrum wordt ingericht voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Eerder vandaag raakte al bekend dat staatssecretaris Mahdi daar om had gevraagd.

Het nieuwe registratiecentrum zal fungeren als een aanvulling op datgene dat al eerder werd geopend in het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis in Brussel. Oekraïners zullen er niet worden opgevangen, al beweert Brussel wel mee te willen werken aan een oplossing. Het extra registratiecentrum komt er op vraag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi, omdat er aan het huidige centrum ellenlange wachtrijen staan. Volgens hem zouden er per dag zo’n vijfduizend personen moeten kunnen worden geregistreerd op de Heizel.

Er komt echter ook kritiek op het crisisbeleid van Mahdi. Zo haalde N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever woensdag opnieuw uit op Facebook. Hij vreest dat we naar een mensonwaardige chaos dreigen af te stevenen. Hij hoopt dan ook dat er snel een collectieve opvang geregeld wordt.

https://redactie.palnws.be/2022/03/de-wever-trekt-opnieuw-aan-de-alarmbel-over-opvang-oekraiense-vluchtelingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Nieuw registratiecentrum voor Oekraïners op Heizel”

  1. De nieuwe economie van België: vluchtelingenopvang.
    Offertes niet nodig, laat maar komen.

    Intussen zijn de pensioenen te laag voor voltijdse opvang van wettelijk gepensioneerde ouderen in onze rusthuizen .
    De familie mag nogmaals het overschot ophoesten.

    Prioriteiten …

Plaats een reactie

Delen