Foto: Shutterstock

Uncategorized

Arrestatie loopt helemaal uit de hand: allochtone jongeren vallen politie aan

Carl Deconinck

Uit het Franse Rouen zijn beelden opgedoken die illustreren hoe dramatisch de criminaliteit er kan zijn. Enkele agenten willen een man arresteren die een automobilist heeft aangevallen met een honkbalknuppel. Jongeren schieten de agressor te hulp en vallen de politie aan.

De gebeurtenissen vonden afgelopen dinsdag plaats in Canteleu, een buitenwijk van Rouen. De politie deed een interventie en hield een auto staande waarvan drie inzittenden zich schuldig hadden gemaakt aan een zware vorm van verkeersagressie. Ze hadden een zekere Jonathan L. aangevallen met een honkbalknuppel. Eén van de daders zou de 18-jarige Koussai B. zijn. Hij zou op de koop toe nog gereden hebben zonder rijbewijs. De arrestatie verliep echter niet van een leien dakje. De politiemannen werden geschopt, geslagen, beledigd en kregen stenen naar zich geworpen. Ook trapten de jongeren een raam van een politiewagen in. Bij gebrek aan versterking besloot de politie vervolgens de arrestatie te stoppen. Alle daders konden ontkomen.

De politievakbond deelde daarop de beelden van de gebeurtenissen. De woordvoerder spreekt van een “horde tuig.” Hij schrijft er veelbetekenend #Elisee2022 bij, waarmee hij de Fransen oproept om er via de verkiezingen iets aan te veranderen. Een andere vertegenwoordiger van de politie toont een tweede video vanuit het perspectief van de jongeren. Ze stelt vast dat de man die de politie wil arresteren nog het bloed van zijn slachtoffer op zijn schoen heeft. Ook zij verwijst naar de politiek en heeft het in deze context van jonge, allochtone criminelen vaak heeft over “die fameuze onbegrepen slachtoffers.” Ironisch bedoeld, uiteraard.

Berucht

Canteleu is berucht in Frankrijk. Marokkaanse drugsbendes zouden de gemeente in hun greep hebben. In oktober vorig jaar werd Mélanie Boulanger, de socialistische burgemeester van de stad zelfs gearresteerd in het kader van een onderzoek naar drugshandel en criminele verengingen. Ze moest haar banden met de hoofdrolspelers in deze grootschalige zaak toelichten, onder wie een familie met wie ze telefonisch contact zou hebben gehad. Bij dat onderzoek werden heel wat andere arrestaties gedaan. Men vond ook 15 kg heroïne, oorlogswapens en 375.000 euro cash geld. In totaal nam men voor 1 miljoen euro buit in beslag. Boulanger werd later wel vrijgelaten en niet vervolgd. Zelf zegt ze zuiver te zijn. Haar stad is echter wel een draaischijf in de drugshandel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Arrestatie loopt helemaal uit de hand: allochtone jongeren vallen politie aan”

  1. In plaats van het Vreemdelingen Legioen in Mali in te zetten zou Macron beter in Frankrijk orde op zaken laten zetten.Dit zijn de vruchten die men oogst na jarenlange bepampering en wegkijken.Dit is niet alleen de schuld van Macron maar ook van ettelijke van zijn voorgangers(Hollande en Sarkozy).Deze laatste ging met een Kärcher de straten opkuisen.In België is het trouwens van hetzelfde laken een broek!

  2. Dat is al veel langer aan de gang : de politie wordt er regelmatig aangevallen en verjaagd uit no go zones in ‘banlieues’ van grote steden, politieposten worden aangevallen en politievoertuigen in brand gestoken, politiemensen worden ook doelwitten in hun privéleven en ga zo maar door. Ik verblijf er regelmatig en volg het nieuws uit Frankrijk op de voet. Let op hier wordt het niet beter als we allochtonen blijven laten samenhokken in bepaalde buurten van onze grote steden kijk maar naar Anderlecht, Molenbeek, Borgerhout… Die aanpak belooft niet veel goeds.

  3. Er is een reden waarom in hun moederland direct geschoten door de ordediensten bij zulke confrontaties.Omdat er niet mee te praten valt,alleen hier in de EU hebben ze dat nog altijd niet begrepen!

Plaats een reactie

Delen